Novi domaći film Olega Novkovića premijerno na FEST-u

Izvor: B92, 23.Mar.2021, 19:29

Novi domaći film Olega Novkovića premijerno na FEST-u

Novi domaći film "Živ čovek" Olega Novkovića, nakon festivala u Sofiji i Kotbusu, biće premijerno prikazan u Srbiji na predstojećem FEST-u koji će trajati od 7. do 14. maja, dok će redovno bioskopsko prikazivanje početi 20. maja, najavio je distributer.

Glumačku ekipu u filmu, čiji se trejler upravo pojavio, čine Nikola Ðuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković i drugi.

Pored reditelja Novkovića i scenaristkinje Milene Marković, koji su imali nekoliko uspešnih zajedničkih projekata (filmovi "Beli, beli svet", "Sutra ujutro", "Rudarska opera", "Otadžbina", TV serija "Močvara"), autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije Miladin Čolaković, kostimografkinje Marija Nikolić i Olga Govgan, scenografkinja Irena Marjanov, kompozitor Vojislav Aralica, montažer Lazar Predojev...

Zaplet filma prati sudbinu beogradskog rokera i nekadašnjeg člana benda "Sinovi" Igora Ðelića Ðelu (Nikola Ðuričko), koji živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin), sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo zajednički provedenih godina.

U haosu svakodnevice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život i odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i da pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo želeli da živimo, o posledicama grešaka koje svaki život nosi, priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju, navode autori filma.

Film je snimljen tokom prve polovine 2019. godine dok je Ðuričko još živeo u Srbiji, odakle se preselio sa porodicom u Ameriku, gde trenutno snima treću sezonu popularne serije "Stranger Things".

Ðuričko i reditelj Novković ranije su sarađivali na filmu "Normalni ljudi".

Producenti filma su Uroš Lazić i Ljiljana Ðuričko u ime producentske kuće "Salt" iz Srbije, dok su koproducenti "Ostlisht filmproduktion gmbh" iz Nemačke i "The Choućkov Brothers" iz Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.