Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja "Plava boja snijega" iz Laktaša

LAKTAŠI - Predstava "Plava boja snijega", dramske grupe "Mali bibliotekari" Javne ustanove Narodna biblioteka "Veselin Masleša" iz Laktaša proglašena je najboljom na četvrtom Međunarodnom dječijem pozorišnom festivalu "Lektirići eks ju fest" u Prokuplju, u Srbiji.

Druga je bila predstava "Aladin i čarobna lampa" ODDF "Žar ptica" surduličkog Kulturnog centra, a treća "Kako su nastale ružne reči", dramske sekcije Osnovne škole "Rudovci" iz Lazarevca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

"Odluku o proglašenju najboljih donio je tročlani žiri u sastavu: Miroljub Mirović, Nebojša Milenković i Julka Kuzmanović Cvetković", saopšteno je iz Narodne biblioteke "Veselin Masleša".

Laktaški "Mali bibliotekari" dobili su i nagrade za najbolji scenski pokret i njegovanje dramske literature za djecu, kao i za najbolju glavnu žensku ulogu koju je odigrala Isidora Mutić.

Festival "Lektirići eks ju fest" organizuje Narodna biblioteka "Rade Drainac" iz Prokuplja pod pokroviteljstvom resornog ministarstva.

Festival je počeo kao revija pozorišnih grupa koje rade u okviru biblioteka u Srbiji. Danas je međunarodni pozorišni festival za djecu i omladinu, koji promoviše književna djela, čitanje i naklonost prema pisanoj riječi iskazanoj kroz dramsku formu.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.