Nagrade za Dečje pozorište iz Subotice u Istočnom Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za Dečje pozorište iz Subotice u Istočnom Sarajevu

Dečje pozorište iz Subotice se sa Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu "Lut Fest" koji je od 13. do 18. maja održan u Istočnom Sarajevu, vratilo sa dve nagrade koje je osvojilo za "Avanture sa Karlsonom".

Dečje pozorište iz Subotice se, četvrti put zaredom, sa Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine vratilo sa nagradama za obe predstave sa kojima je nastupilo: "Orfej" i "Tom Sojer", koji je osvojio "Gran pri" za najbolju dečju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavu u Vojvodini u ovoj godini, pobrali su ukupno tri priznanja.

"Na ovom festivalu Stefan Ostojić, mladi glumac kome je ovo bila prva profesionalna uloga nakon završene Akademije, dobio je glumačku nagradu kao najbolji glumac u dečjim predstavama upravo tumačeći ulogu Toma Sojera. Predstava "Orfej" je na tom festivalu dobila nagradu za kompletno likovno rešenje predstave, dakle i za lutke i za scenografiju, a ta nagrada je pripala Nataliji Gočevoj", kaže Marta Aroksalaši, direktorka Dečjeg pozorišta u Subotici.

"Avanture sa Karlsonom", u režiji Veselina Bojdeva, na Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu "Lut Fest" u Istočnom Sarajevu, gde je učestvovalo deset pozorišta iz Evrope, osvojile su dve vredne nagrade.

"Obe nagrade su vrlo specifične zato što postoji i jedno lepo tumačenje tih nagrada. Jedna od njih osvojili smo za "najlutkovniju predstavu", a druga je specijalna nagrada za negovanje lutkarstva", objašnjava Marta Aroksalaši, direktorka Dečjeg pozorišta u Subotici.

Specijalnu nagradu žirija "Avanture sa Karlsonom" osvojile su za kompletno osmišljen savremeni projekat za decu koji neguje klasičan tekst poučnog karaktera, za režiju, glumu i sve glumce koji su dali svoj doprinos, a u Dečjem pozorištu u Subotici kažu da ona pripada i malenoj publici koja ih inspiriše u stvaralaštvu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.