KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE : Vitez fest ponovo na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE" : Vitez fest ponovo na Kalemegdanu

Tokom najlepših dečijih praznika, Vrbice i Cveta, Beograd i ove godine postaje grad vitezova, dece i radosti.

Vitez fest je pravi srednjovekovni spektakl koji se pod ovim imenom održava već treći put na Beogradskoj tvrđavi. 23. i 24. aprila. Kalemegdanom će šetati vitezovi, plemkinje, mačevaoci, a borbe i predstave će sve prisutne na kratko vratiti u to bajkovito doba. Atmosferu će ulepšati i dečiji horovi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i igra narodnih ansambla.

Iz godine u godinu, Vitez fest napreduje i proširuje se novim programima, sa ciljem da preraste u veliki, međunarodni, kulturno-turistički događaj i brendira Beograd kao Viteški grad, a Srbiju kao Vitešku zemlju.

Vitezovi stražare na Kališu

Ispred Stambol kapije na Gornjem gradu Beogradske tvrđave, tokom naredna dva vikenda od 11.00 do 17.30 časova biće postavljena viteška straža, kao najava za predstojeći "Vitez fest". Smena stražara bićei na svakih 45 minuta, kada će posetioci moći da se slikaju sa "vitezovima" i "plemkinjama" u šetnji Beogradskom tvrđavom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.