Gospojinski poljo-fest očekuje 200.000 posetilaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2017, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gospojinski poljo-fest očekuje 200.000 posetilaca

Peti Gospojinski poljo-fest okupiće najveći broj izlagača do sada, a organizatori očekuju da Novi Bečej poseti oko 200.000 ljudi.

Reč je o manifestaciji koja prevazilazi lokalne okvire, zbog čega će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu izdvojiti dvostruko više novca nego prošle godine, rekao je Vuk Radojević, sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Inače je za ovu godinu određeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri puta više novca za podršku lokalnih, tradicionalnih manifestacija koje su u kontekstu promocije poljoprivrede i razvoja sela uopšte.

Predsednik Organizacionog odbora Gospojinskog poljo-festa Matija Kovač naveo je da je ovo sigurno najveća letnja poljoprivredna smotra na kojoj se razmenjuju znanja i gde poljoprivrednici imaju priliku da vide najnovije mašine i tehnologije.

O značaju ove manifestacije govorili su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak, a ove godine novina će biti dolazak Rečne flotile Vojske Srbije, koja će tokom trajanja manifestacije imati otvorene dane za sve posetioce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.