Film Izvan sistema dobitnik zlatnog priznanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Izvan sistema" dobitnik zlatnog priznanja

U Somboru je dodelom nagrada, završen Drugi Sombor film fest "Porodica naroda" dunavsklo-panonske regije.

Grand pri Zlatni Celtis drugog Sombor film festa pripao je nemačkom filmu "Izvan sistema". Priča o devetogodišnjoj devojčici koja je divlja i ne poštuje sistem i koja ima samo jedan cilj - da se vrati svojoj majci nikoga nije ostavio ravnodušnim, pa ni žiri.

"Prosto mislilm da je nemački film Izvan sistema ponudio nešto novo kao način novo i kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da kažem, tiče me se ta tema i mora se ticati celog sveta. Volela bih kad bi bilo moguće da makar jednom godišnje srednjoškolcima pustimo ovaj filom, da počnu da misle i razvijaju svoju socijalnu inteligenciju", izjavila je za RTV Tanja Bošković, član žirija.

Najbolji film u kategoriji autora do 30 godina je domaća moderna bajka "Zlogonje" reditelja Raška Miljkovića.

Za najboljeg glumca festivala proglašen je Marko Baćović za uloge u filmovima Šavovo i Izmedju dana i noći, a nagradu za glumicu starosti do 30 godina dobila je Jovana Stojiljković, za ulogu Ivane u filmu Šavovi, Miroslava Terzića. Publici se obratila video porukom.

"Film šavovi i učešće u njemu je posebno i važno iskustvo u mom životu i mojoj karijeri i posebno mi je darago što sam baš za ovu ulogu dobila nagradu i za to veliko, veliko hvala", rekla je Jovana Stojiljković, glumica.

Julijana Jakab je najbolja glumica zbog uloge u filmu Suton Lasla Nemeša, a mlada Helena Zengei dobila je specijalno priznanje.a pet večeri prikazano je 15 filmova u četiri kategorije, a zadovoljni su i publika i organizatori.

"Festival je fantastičan, lokacije su me jako oduševile tako da sam jako zadovoljan", izjavio je Milenko Rajić, gledalac.

"Radujem se da je ove godine festival nadmašio sva naša očekivanja, jer ipak smo mi novi u savemu ovome, novi u ovoj vrsti industirje. Novi smo u organizaciji ovakve vrste festivala i baš zbog toga, zbog te naše neke trapavosti ovaj festival je, kako kažu svi gosti, ispao dobar", potvrdio je za RTV Mihajlo Nestorović, član direkcije festivala.

"Mislim da su gledao imali priliku da vide kvalitetne filmove da uživaju u afirmaciji filmskog umetništva i stvaralašta i da u tom smislu svakako dobiju i neko drugačije viđenje od onog komercijalnog koje se neretko prikazuje u medijima", rekla je Dušanka Golubović, gradonačlenica Sombora.

Filmski festival u Somboru završen je na večeri nostalgije digitalizovanim filmom Ljubav i moda pred punim gledalištem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sombor FILM FEST! Nagrada za film - Zlogonje!

Izvor: Svet plus, 17.Jul.2019

Sombor Film fest! Žiri je jednoglasno doneo odluku! Najbolji film u kategoriji „AUTORI FILMOVA DO 30 GODINA“ Drugog Sombor Film festa dodeljuje se filmu "Zlogonje", reditelja Raška Miljkovića. ..„Zlogonje“ su moderna bajka koja nam iz vizure dvoje desetogodišnjaka prezentuje jedan neobičan...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.