Izvor: JUGpress.com, 07.Okt.2022, 09:24

Dečiji festival folklora u Nišu – Vilin fest

NIŠ

Folklorno društvo Teodora organizuje tradicionalnu manifestaciju Vilin fest. Treći po redu dečiji festival narodnih igara i pesama okupiće nekoliko stotina učesnika, ove godine uz međunarodni karakter. Imamo čast da ugostimo ansamble iz više gradova Srbije, ali i srpske folklorne grupe iz Nemačke i Severne Makedonije. Na programu će biti koreografije koje oslikavaju tradiciju našeg naroda.

                                   >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Pripremili smo bogat sadržaj, gde će se kroz šarenilo narodnih nošnji i lepotu tradicionalne umetnosti, devojčice i dečaci na najbolji način predstaviti niškoj publici. Ciljevi Vilin festa su promocija folklora, druženje i nova prijateljstva među najmlađima“, kažu u Folklornom društvu Teodora.

                        Koncert se organizuje u Pozorištu lutaka, u subotu, 8. oktobra i počinje u 17,30 sati.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Deca u narodnim nošnjama predstavljaju u Nišu tradicionalne igre i pesme

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2022

Najmlađi folkloraši iz Niša, ali i iz drugih gradova Srbije, Nemačke i Severne Makedonije koreografijama će predstaviti tradiciju našeg naroda na trećoj manifestaciji Vilin fest. Koncert je u subotu, 8. oktobra u Pozorištu lutaka...Očekuju se brojni učesnici; foto: Folklorno društvo Teodora...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.