Izvor: crckarije.com, 07.Feb.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bikova jaja, tripice - "Bljak fest" počinje!

Bikova jaja, tripice - "Bljak fest" počinje!

Prošle godine, negdje u ovo vrijeme, izvijestili smo vas o "Bljak festu", najčudnijem festivalu svih festivala koji se održao u Omišlju, na otoku Krku, a na kojem su se mogli naći i kušati jela koja su nam se uvijek gadila dok smo bili balavi klinci. Festival je odlično prošao, bio dobro posjećen, a sve zahvaljujući "primamljivim" mirisima bijelih bubrega, plućica na kiselo, tripica, kokošjih nogica, poriluka, kelja i još mnogih drugih „ukusnih“ jela, a na kraju, ljudi su se tukli oko toga kome će pripasti čast lizanja padele, tj. lonca.
I ove godine poklopce padela "Bljak fest" planira otvoriti u nedjelju, 12. veljače 2012. godine, stoga za sve vas, koji stižete autobusom ili autom, molit ćemo Boga za lijepo vrijeme bez bure i neka krčki most bude otvoren. Ako dolazite avionom, na Krku se nalazi aerodrom, a hoteli i apartmani vas čekaju spremni. A sada, idemo saznati što će se moći pronaći na ovogodišnjem "Bljak festu"!

Uz otkačenu glazbu, lude maškare, kojih će biti u svakom kutku i svakoj ulici labirintnog stoljetnog Omišlja, na roštilju mjesne place peći će se bikova jaja, u padelama „krčkati“ tripice, paprikaš od kokošjih vratova te specijaliteti zaista čudnih naziva poput bljak broskve, Shrek rolade, liganja i fažola, nogi od peteha na maneštru, jezika a la Ulikva itd. Ogrijeva i dobrog vina, za zgrijati tijelo i dušu, također će biti u izobilju, stoga dođite u drevni Omišalj na otok Krk, doživite feštu kakvu mogu napraviti samo primorci čak i u ove najhladnije zimske dane. ■




Tekst isčrčkao: redakcija portala www.crckarije.com (Marko Sladić)
Izvor slikica: Google / Općina Omišalj / redakcija portala
www.crckarije.com (Marko Sladić)

Nastavak...