Publici nude i priliku da se oslobodi elektronskog otpada

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Publici nude i priliku da se oslobodi elektronskog otpada

Organizatori Međunarodnog festivala ekološkog filma “Green Screen Fest”, koji se održava od ponedeljak do srede, pozivaju građane da sa sobom ponesu elektronski otpad i da ga ostave u označenim kontejnerima koji će se nalaziti u holu Sale Amfiteatar “Sava centra”.

Građani će tako imati priliku da, tokom trajanja manifestacije, doprinesu čišćenju životne sredine kroz sakupljanje i odlaganje ove vrste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otpada (delovi računara, štampača, tonera, kao i telefoni, mobilni telefoni, baterije, kablovi i diskovi...) koji, u svetskim razmerama, postaje sve veći problem.

Svečano otvaranje Festivala je predviđeno za 20 časova, a potom će biti prikazan film "Zaliv” ("The Cove”), dobitnik Oskara za najbolji dokumentarni film u 2009.godini.

Na međunarodnom festivalu ekološkog filma „Green Screen Fest" će biti prikazano više od 50 kratkih i amaterskih filmova. U saradnji sa Gete Institutom iz Beograda, tokom sva tri dana trajanja Festivala će biti realizovan deo programa pod nazivom "Klima, kultura, promene”, u okviru koga će biti prikazano 11 kratkih i dugometražnih međunarodnih filmova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.