Karneval brodova i ulični zabavljači

Izvor: Blic, 18.Jun.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karneval brodova i ulični zabavljači

Ceo Beograd će narednih dana biti u znaku veselih boja, pošto danas počinje prvi Festival uličnih svirača, dok će se u nedelju održati već tradicionalni Karneval brodova. U okviru ove dve manifestacije veliki broj klovnova, žonglera i mađioničara će po celom gradu zabavljati prolaznike, dok će reke ulepšati zakićeni brodovi.

Festival uličnih zabavljača, koji se naziva i Basker fest, trajaće danas i sutra od 18 do 23 časa, kada će profi zabavljači održati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program na pet lokacija u gradu. Tako će na Trgu Republike, u ulici Kralja Petra, ispred „Beoizloga", „Platoa” i Tržnog centra „Ušće” brojni plesači, pantomimičari, žongleri, akrobate, klovnovi, komičari, glumci, mađioničari i muzičari pokazati svoje veštine.

- Baskeri su umetnici koji izvode svoje tačke na ulici. Nastup uglavnom traje oko pola sata, posle čega izvođač skida svoj šešir i ubira plodove svoga rada, odnosno uzima bakšiš. Za ovu priliku u Beograd će doći umetnici iz Brazila, Japana, Amerike" – kaže Marko Ilić, direktor manifestacije, i dodaje će oba dana festivala ispred kafane „Zlatni bokal” u Skadarliji od 20 do 23 časa biti priređen i specijalni program.

Glavna poslastica dolazi u nedelju kad će od 16 do 23 časa održati Karneval brodova. Karnevalska povorka sa učesnicima Basker festa poći će u 16 časova sa Trga Republike, a u pristanište u Karađorđevoj će stići u 17.30. Ideja je da povorka brodova plovi od na delu Save i obalama, od Brankovog mosta do Ušća.

- Bilo je predviđeno je da od 18 do 20 časova posetioce karnevala besplatno voze brodovi, ali je u toku zabrana plovidbe zbog visokog vodostaja reka. Ukoliko brodovi ne budu mogli da plove, ukrašeni i u karnevalskoj atmosferi na pristanima pored obale biće otvoreni od 18 do 23 časa za sve posetioce karnevala i građane. Očekujemo prisustvo nekoliko hiljada građana i veliki broj posetilaca iz inostranstva - kaže Jasna Dimitrijević, direktor Turističke organizacije Beograda.

Program karnevala

17.30-21.00predstavljanje karnevalskih grupa na bini na Savskom pristaništu

18.00-20.00 Besplatne vožnje brodovima – polazak sa pristana JRB i brodova „Sirona" i „Dabuvije"

18.00 Nastup broda „Vatrogasac"

18.00-23.00 Nastup uličnih zabavljača na pet punktova na Savskom pristaništu

21.00-22.00 Koncert „Đura i mornari"

od 22.00 nastup di-džejeva
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.