Grin Skrin Fest od 15. do 17. novembra u Beogradu

Izvor: Politika, 10.Nov.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grin Skrin Fest od 15. do 17. novembra u Beogradu

BEOGRAD – Međunarodni festival ekološkog filma "Grin Skrin Fest" biće održan od 15. do 17. novembra u Sava centru u Beogradu, najavili su danas organizatori.

Na festivalu će biti prikazano više od 50 kratkih i amaterskih filmova.

Žiri u kojem su Radoslav Zelenović (predsednik), Igor Toholj i Nataša Đokić dodeliće po dve nagrade u kategoriji za amaterski i za kratki film.

Specijalne nagrade dodeliće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Gradski zavod za zaštitu životne sredine i muzička televizija MTV (specijalna nagrada za najbolji omladinski film).

U saradnji s Gete institutom iz Beograda, tokom sva tri dana trajanja festivala biće realizovan i program pod nazivom "Klima, kultura, promene", u kojem će biti prikazano 11 kratkih i dugometražnih međunarodnih filmova.

U revijalnom programu biće prikazani dokumentarni filmovi "Zaliv" koji je nagrađen Oskarom za najbolji dokumentarac prošle godine, "Tok - Za ljubav vode" i "Mi hranimo svet".

Tokom trajanja festivala biće organizovane edukativne radionice za osnovce i srednjoškolce, na kojima će biti reči o prednostima reciklaže, racionalnog korišćenja energije i vode, potrebi za zaštitom životne sredine uopšte.

Beta-Ekotopia

objavljeno: 10/11/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.