Otkrivene najnovije plate F1 pilota – ogroman jaz

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 12:11

Otkrivene najnovije plate F1 pilota – ogroman jaz

Najava prelaska Luisa Hamiltona iz Mercedesa u Ferari na kraju godine uzburkala je tržište vozača.

Otvoreno mesto u prestižnom bolidu Mercedesa ogroman je izazov za većinu F1 pilota, a činjenica kako je slobodan Karlos Sajns Džunior – vozač s dokazanim potencijalom – mogla bi dodatno da zakomplikuje situaciju.

Stoga ne čudi da su ekipe odlučile da svojim najboljim vozačima daju bogate plaće za dugogodišnje ugovore, a kako bi sprečili njihov eventualni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlazak.

Najviše su profitirali Šarl Lekler i Lando Noris, koji su sklopili izuzetno unosne ugovore, a kako bi bili skriveni od radara Mercedesa.

Na novoj listi plata – koje već uobičajeno vrlo dobro saznaje "Racing News 365" – otkriveno je da će Lekler ove godine zaraditi čak 34 miliona evra u Ferariju, što ga čini trećim najplaćenijim vozačem iza nedodirljivog dvojca Maks Ferstapen – Luis Hamilton.

Noris je odmah "skočio" na četvrto mjesto s godišnjom platom od 20 miliona evra u Meklarenu.

Inače, trostruki uzastopni šampion Ferstapen ostaje najbolje plaćeni vozač koji će zaraditi bar 55 miliona evra, dok će Mercedes u posljdnjoj godini ugovora Hamiltonu isplatiti čak 45 miliona.

Zanimljivo je proanalizirati i ostale plate.

Tako je Serhio Peres – vicešampiona sveta i prošle godine dvostruki pobednik u bolidu Red Bula na tek sedmom mestu liste sa 14 miliona.

Francuski Alpin je svoje vozače, Estebana Okona i Pjera Gaslija, koji su prošle godine ekipi doneli tek dva treća mesta odlučio da počastiti sa po 6 miliona evra plate.

Najmanje, "samo" milion evra godišnje, na svoj račun će dobiti Juki Cunoda i mladi Logan Sardžent.

S obzirom na njihov marketinški potencijal – jer reč je o Japancu i Amerikancu – verovatno neće ostati gladni.

Važno je napomenuti da je ovde reč o osnovnim platama koje ne uključuju bonuse za pobede i postolja, rezultate timova ili nešto treće.

S tim novcem neki će vozači zaraditi i znatno više.

Nova sezona F1 počinje predstojećeg vikenda u Bahreinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.