Mecođorno slavi, Sampdorija savladala Juventus

Izvor: RTS, 19.Nov.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mecođorno slavi, Sampdorija savladala Juventus

Fudbaleri Sampdorije savladali su ekipu Juventus sa 3:2 u meču 13. kola italijanske Serije A. Napoli se odvojio na čelu Serije A, Inter prati u stopu.
Tim iz Đenove vodio je do 90. minuta sa 3:0 ali je "stara dama" uspela da u nadoknati vremena postigne dva gola.

Gonzalo Iguain je u 91. minutu smanjio rezultat na 2:1 golom sa bele tačke. Paolo Dibala je tri minuta kasnije postavio konačan rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 3:2.
Golove za domaćina postigli su Zapata (52), Lukas Toreira (71) i Đanmarko Ferari (79. minut).
Juventus je poražen drugi put ove sezone, što njegovu poteru za zahuktalim, iako povredama zahvaćenim Napolijem, čini kudikamo težim.
Sampdorija je postigla tri gola iz prva četiri udarca u okvir gola „bjankonera", ali to ne znači koliko da Đenovljani nisu bili dominantan tim tokom većeg dela meča. Pošto svakako jesu.
Za Juventus nisu igrali Paulo Dibala i Đanluiđi Bufon, ali zato jesu Gonzalo Iguain i Huan Kvadrado, koji su propustili velike prilike na samom početku susreta.
Juventus sada ima četiri boda manje od Napolija, a, u zavisnosti od rezultata meča Inter - Napoli, torinski tim može da bude i treća posle ovog takmičarskog vikenda.
Fudbaleri Intera savladali su Atalantu sa 2:0 u poslednjem današnjem meču. Dvostruki strelac za "neroazure" bio je Mauro Ikardi, prvo u 51, a potom u 60. minutu.
Inter je drugi na tabeli sa 33 boda, dva manje od Napolija. Atalanta je na 11. mestu, sa 16 bodova.
Rezultati 13. kola Serije A: 
Krotone - Đenova 0:1 (0:1)
Benevento - Sasuolo 1:2 (0:0)
Sampdorija - Juventus 3:2 (0:0)
SPAL - Fiorentina 1:1 (1:0)
Torino - Kjevo 1:1 (1:1)
Udineze - Kaljari 0:1 (0:0)
Inter - Atalanta 2:0 (0:0)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.