SRBIJA UŠLA U ŽUTO! April i dalje u kandžama zime -  evo zašto je upaljen meteo alarm u većem delu zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 08:08

SRBIJA UŠLA U ŽUTO! April i dalje u kandžama zime - evo zašto je upaljen meteo alarm u većem delu zemlje

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

Iako se u Srbiji danas očekuje toplije vreme, temperature su još uvek prilično niske. Na teritoriji cele zemlje upaljen je žuti meteo alarm zbog poledice i mraza, dok se u istočnoj Srbiji očekuju i udari vetra jači od 60 kilometara na čas.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod, jutarnji mraz i poledica očekuju se do kraja nedelje. Što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se tiče jutarnjih mrazeva, temperatura će biti od minus tri na dva metra visine do minus pet pri tlu.

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila, dodaje RHMZ.

Maksimalna dnevna temperatura 4 stepena na teritoriji Kosova i Metohije, 6 stepeni u centralnoj Srbiji, 7 u Vojvodini i 8 u zapadnoj Srbiji. Na Kopaoniku -5.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Srbiji sutra oblačno i uglavnom suvo vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2023

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno i u većem delu zemlje suvo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.