OBOJENE REVOLUCIJE: Od CRVENOG OKTOBRA do CRNOG MAJDANA (KOLUMNA)

Izvor: BKTV News, 22.Nov.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBOJENE REVOLUCIJE: Od CRVENOG OKTOBRA do CRNOG MAJDANA (KOLUMNA)

Po dijaboličnom zapadnom, odnosno američkom receptu, danas živimo u svetu "obojenih revolucija".

Srbija je svojevremeno bila na meti jedne takve revolucije, nazvane petooktobarska, koju su sprovele organizacija ''Otpor'' i prozapadno orijentisana opozicija, uz pomoć stranih obaveštajnih službi.

Slična priča je ''ispričana'' 2014. godini na kijevskom Trgu nezavisnosti, poznatijem kao Majdan. Model ''obojenih revolucija'' realizovan je prvi put 1917. godine prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rušenja Ruskog carstva, odnosnom dolaskom Lenjina i boljševika na vlast. Modeli političkih prevrata organizovanih ''spolja'' u državama preko političke opozicije i disidenata imao je svoju internacionalnu podršku.

Vlade mnogih država bile su rušene kako bi se ostvarili interesi velikih svetskih sila u vreme ''Hladnog rata'' i posle njega. Posle 1991.godine dominaciju postavljanja vlada i organizovanja prevrata imaju SAD, Velika Britanija i vojno-politički savez NATO.

Ruski revolucionarni model iz 1917. godine doveden je danas do ''političkog savršenstva'', počev od tehnika sprovođenja državnog i vojnog udara, pa sve do mirnih, obojenih, odnosno ''plišanih revolucija'' u različitim socio-kulturnim modelima sa ciljem da se uspostavi demokratija po zapadnom sistemu.

Važnu ulogu u organizovanju dolaska Lenjina na vlast imaju tajne službe i moćne kompanije. Tajne ličnosti koje rade iz senke nisu zvanični deo istorije, ali su njen sastavni deo. Lenjin i boljševici su pobedili zahvaljujući kapitalu i interesima, kao i podršci uticajnih struktura iz kajzerove Nemačke, SAD i drugih evropskih centara.

Sporazum boljševika i Zapada ''bio je kruna napora nemačkih diplomata i zagonetnog Aleksandra Parvusa (pravo ime: Izrael Helfland). Budući upućen u revolucionarni milje, Parvus se nametnuo kao nužan posrednik između različitih službi Rajha i konspirativnih ruskih krugova. Njegov plan, kojim je nemačkom Glavnom štabu sugerisao destabilizaciju Rusije generalnim štrajkom, računao je na boljševičku partiju što ukazuje na činjenicu da je Parvus pre svih shvatio Lenjinovu harizmu.

Parvus je svojim radom iz senke tek doprineo organizovanju prevoza trideset tri revolucionara, koji su se okoristili opštom amnestijom privremene vlade 21. marta 1917. Izvesno je da u senci rušenja ruskog carstva stoji i veliki kapital porodice magnata Rokfelera koji su videli svoje interese u dolasku boljševika na vlast. Oktobarska revolucija je promenila svet, ali i uvela model novog rata između demokratije, boljševizma i autoritarnih režima koji su u biti Drugog svetskog rata, ''Hladnog rata'', ali i novog ekonomsko-političkog konflikta Zapada i Istoka, uz pokušaje organizovanja ''obojene revolucije'' u Rusiji.

Boljševička revolucija je uz pomoć zapadne logistike srušila veliko Rusko carstvo. Nakon toga, Zapad i SSSR, kao i danas Rusija su u matrici ''obojenih revolucija''. Cara Nikolaja Drugog, koga su po zvaničnoj istorijskoj verziji boljševici ubili sa celokupnom porodicom, kanonizovala je uticajna Ruska pravoslavna crkva, a njihovo stradanje je priznala i država kako bi došlo do pomirenja u ruskom narodu.

Istovremeno, lider boljševika Vladimir Iljič Lenjin, koji je naredio pogubljenje cara i kasnije proganjao crkvene oce, i dalje počiva u mauzoleju na Crvenom trgu kao ''relikvija'' revolucije koja je planirana i podržana sa Zapada. Dželati carske porodice i dalje imaju istorijsku ulogu. Jedna od metro stanica u Moskvi nosi ime organizatora carevog ubistva Petra Vojkova. Boljševička tradicija se tretira u Rusiji kao deo nacionalne istorije i predstavlja veliku hipoteku današnjoj Rusiji i njenoj budućnosti.

Ipak, Oktobaraska revolucija se tretira kao prevrat u svetskoj istoriji koji je doneo mnogo zla ruskom narodu, ali i jačanju sovjetske moći u svetu. Iako je srušen SSSR i dalje se prema Rusiji vodi kampanja nametanja demokratije kroz koncept ''obojenih revolucija''. Oni koji su rušili carsku Rusiju, vodili ''Hladni rat'' protiv Sovjeta, danas se svim silama trude da uruše vlast Vladimira Vladimiroviča Putina.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.