Ðoković nije želeo da odgovori na pitanje o Federeru, već o...

Izvor: BKTV News, 21.Mar.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðoković nije želeo da odgovori na pitanje o Federeru, već o...

Svetski mediji prenose ovu izjavu.

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković kaže da, konačno, ne oseća bol u laktu pred učešće na mastersu u Majamiju.

Ðoković je zbog povrede lakta propustio drugu polovinu prošle godine, sa istim problemom mučio i na startu ove sezone, ali sada ističe da je sve u redu.

"Poslednjih nekoliko dana, posle duže vremena, skoncentrisan sam samo na igru, a ne na bol u laktu. Prija mi to i osećam se osvežavajuće. Još >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nisam na svom najvišem nivou, ali idem ka tome. To je dobar znak nakon razočaravajućeg perioda", rekao je Ðoković u najavi drugog mastersa sezone koji je osvajao šest puta.

Srpski as ističe da svakim danom naporno radi kako bi se vratio u staru formu.

"Očigledno je ostao trag na meni što sam dve godine igrao sa bolom u laktu. Nisam na optimalnom nivou, ali svaki dan je prilika da napredujem i budem bolji", poručuje Novak.

Ðoković je u Majamiju slobodan u prvom kolu, u drugom čeka pobednika meča Benoa Per (Francuska) - Miša Zverev (Nemačka), dok je u trećoj rundi moguć srpski derbi protiv Filipa Krajinovića.

Pored singla, Ðoković se prijavio i za nastup u dubl konkurenciji i igraće u paru sa saigračem iz reprezentacije Viktorom Troickim.

Svetski mediji prenose da je njegov poslednji meč pokazao da još nije na nivou na kojem je bio.

Istovremeno, favorit je Federer, koji je izgubio finale BNP Paribas Open-a od del Potra.

Upitan o Federeru, Đoković nije želeo da odgovori, već se skoncentrisao da objasni kako je prevazišao probleme da bi se vratio na teren.

Novak Djokovic refuses to answer Roger Federer question ahead of the Miami Open https://t.co/yyAvrmbUQi じょこはとても頭の良い人だ。自分に向き合う必要性は誰より承知していたはず。現実的には痛みがなくなったことが最重要で、練習量が足りてくれば、結果はきっと自ずと付いてくる。

"Naučio sam mnogo o sebi. Bio je veliki blagoslov proći kroz sve ovo. Bio sam veoma uspešan u ovom sportu poslednjih šest-sedam godina i zahvalan sam na tome. Očigledno treba da se suočim sa drugačijim okolnostima, situacijom sa kakvom se nisam pre sreo. Moja putanja je uvek bila ići pravo i to se sada promenilo. Morao sam da sagledam neke stvari kako da nastavim da se krećem napred i da nađem inspiraciju za najbolju verziju sebe", rekao je Đoković.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.