Vavrinka odveo Švajcarsku na 2-0

Izvor: B92, 31.Jan.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavrinka odveo Švajcarsku na 2-0

Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka igraju drugi meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske. Lajović - Vavrinka 4:6,6:4,1:6,5:6

Posle prvog meča Srbija gubi od Švajcarske 1-0, pošto je Ilija Bozoljac izgubio od Rodžera Federera 6:4, 7:5, 6:2.

Do plasmana u drugo kolo će tim koji prvi ostvari tri pobede. U subotu od 16 časova na programu je meč parova, a preostala dva meča u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojedinačnopj konkurenciji igraju se u nedelju od 14 časova.

Tekstualni prenos meča Lajović - Vavrinka možete pratiti na našem sajtu:

Dušan Lajović odlično je otvorio meč protiv favorizanog protivnika i posle nekoliko odličnih poena stigao do brejk prilike. Nije uspeo da realizuje prve dve, ali je kod treće dočekao grešku rivala i na najbolji način počeo ovaj duel. Međutim, Švajcarac je u narednom gemu izvršio pritisak i došao do tri vezane brejk prilike, ali ih je Dušan sve spasao. Ipak, napravio je dve greške (jednu duplu) i poklonio gem Vavrinki - 1:1.

Za razliku od meča sa Češkom u decembru, vidi se da je Lajović potpuno opušten, igra odlično u polju i uspeva da održi egal. Trenutni rezultat je 4:3 za Vavrinku. Međutim, u osmom gemu, Vavrinka je ponovo napao, Lajović nije izdržao, pa je Švajcarac došao u priliku da povede u setovima.

Tada se i njemu stegla ruka, Duci je krenuo ofanzivnije i stigao do brejk šanse. Već prvu je iskoristio i vratio u egal - 5:4. Iskustvo je u tim trenucima došlo do izražaja, Vavrinka pravi još jedan brejk i vodi u setovima sa 1:0.

Nastavio je Švajcarac sa napadima na Lajovićev servis, ali nije uspeo da napravi brejk, Dušan se izvukao, pa je rezultati 2:1. Igralo se gem za gem do rezultata 3:3, iako se srpski teniser u nekoliko navrata mučio na svom servisu.

Tada se odlučio na malo odvažniju igru što mu je donelo prvu brejk šansu u drugom setu. Imao je malo sreće pošto je Vavrinka promašio zicer i Dušan je poveo. Odličnim servisima osigurao je stečenu prednost i sada ima priliku da servisom izjednači u setovima - 5:4. To je i učinio bez većih problema za 1:1 u setovima.

Međutim, Vavrinka se brzo oporavio od šoka i napravio brejk na startu trećeg seta. Prednost je lagano održavao i stigao do 3:0. Novim brejkom Vavrinka je poveo sa 5:1 a potom sigurno odservirao za novo vođstvo u setovima.

Četvrti set počeo je kao i treći, ranim brejkom Vavrinke. Ipak, srpski teniser se vratio sredinom tog dela igre i uveo meč u uzbudljivu završnicu. Nivo igre Švajcarca znatno je opao, pa je Lajović obezbedio bar taj brejk.

Federer dobio Bozoljca sa 3-0 na startu

U prvom setu Bozoljac se dobro držao do 3:3, ali onda je Federer napravio brejk i bez većih problema čuvao ga je do kraja seta.

Znatno veću borbu videli smo u drugom setu, kada je Bozoljac propustio set loptu pri rezultatu 5:2 na servis Federera. U gemu kada je servirao za set Bozoljcu se stegla ruka, a Federer je zaigrao bolje i napravio je brejk. Potom je srpski teniser potpuno pao, pa je Rodžer poveo sa 2-0 u setovima.

Treći set bio je samo formalnost, Federer je u ranoj fazi napravio brejk i do kraja je rutinski priveo meč kraju za vođstvo Švajcarske.

Tok meča:

U prva tri gema nije bilo nikakvih uzbuđenja, Bozoljac je sjajno servirao i vodio je sa 2:1. Prvi neizvesni gem bio je peti, došlo se do izjednačenja, ali je srpski teniser odličnim servisom i bekhend paralelom poveo sa 3:2.

Ono što nije tada, Federer je učinio u sedmom gemu. Bozoljca je stao servis, a Federer je lepim lobom došao do tri vezane brejk lopte. Srpski teniser je prve dve spasao agresivnom igrom, ali je na trećoj poslao bekhend u mrežu i Švajcarac je poveo sa 4:3.

U desetom gemu kada je Rodžer servirao za set Bozoljac je pružio najjači otpor, došao je do 15:30, ali Federer je onda vezao tri poena i osvojio prvi set – 6:4.

U trećem gemu drugog seta Federer je došao do nove šanse, ovoga puta dve vezane. Na prvoj je Rodžer ritern poslao u mrežu, a na drugoj je Bozoljac odservirao izvanredno i ubrzo je poveo sa 2:1.

U sledećem gemu Bozoljac je sa dva odlična poena došao do 0:30, a onda je nedovoljno dobrim izlaskom na mrežu propustio šansu da dođe do tri vezane brejk šanse.

Ipak, posle greške Federera insajd-aut forhendom Bozoljac ipak stiže do brejk lopte. Još jedna greška Federera forhendom i srpski teniser napravio je brejk, a ubrzo je i poveo sa 4:1.

Bozoljac je precizno servirao, a pri rezultatu 5:2 lepom bekhend paralelom došao je do set lopte. Međutim, Federer se izvukao napadom iz forhenda, a potom je smanjio na 5:3.

Ispostavilo se da je taj poen bio jako važan, pošto se Bozoljac pomalo stegao u situaciji kada je servirao za izjednačenje. Odigrao je nekoliko odličnih poena, spasao je dve brejk lopte, ali je ipak više bilo grešaka, a i Federer je podigao nivo igre, pa je smanjio na 5:4.

Srpski teniser potpuno je pao, pri rezultatu 5:5 odservirao je dve duple greške i poklonio je Federeru brejk za 6:5, pa je Švajcarac rutinski odservirao za 2-0 u setovima.

Početkom trećeg seta Federer je napravio brejk i poveo sa 2:0, čime su rešene sve dileme u vezi sa pobednikom. Švajcarac je do kraja napravio još jedan brejk i doneo je vođstvo Švajcarskoj.
Pogledaj vesti o: Federer,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOZOLJAC NIJE IMAO ŠANSE: Rutinska pobeda Federera za 1:0

Izvor: Kurir, 31.Jan.2014

U prvom meču Rodžer Federer je bez većih problema savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2. U nastavku takmičenja sastaju se Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka..Srpski teniseri, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Novom Sadu, igraju protiv reprezentacije Švajcarske. Posle prvog meča gosti...

Nastavak na Kurir...

Da li je Đoković trebalo da igra protiv Švajcarske?

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Feb.2014, 12:14

Piše: Vojin Veličković. Dolazak Rodžera Federera u Novi Sad i odustvo Novaka Đokovića iz njega, jedna su od glavnih tema teniskih zbivanja posle Australijskog opena.. (FOTO: N. Negovanović). Ovaj raskorak dvojice od trojice najboljih asova planete, začas je kao tema dana bacio u zasenak i neočekivan...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.