ŠOK: Federer izgubio od 175. na svetu, ali i #1!

Izvor: Mondo, 25.Mar.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK: Federer izgubio od 175. na svetu, ali i #1!

Nakon čak 20 vezanih pobeda na startu 2018. godine - Rodžer Federer upisao drugi uzastopni poraz! Prepustio je prvo mesto na ATP listi Rafaelu Nadalu...

Rodžer Federer je "predao" prvo mesto na ATP listi!

Fantastični Švajcarac zaustavljen je već u drugom kolu mastersa u Majamiju na kom je pre godine osvojio titulu savladavši Rafaela Nadala, pa će Španac preuzeti lidersku poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na ATP listi od 2. aprila iako ne učestvuje na ovom turniru!

Poraz Federera se nikako nije očekivao pošto je u 2018. godini igrao fantastično i tek prethodnog vikenda doživeo prvi poraz i prekinuo seriu od 20 pobeda u nizu.

Tada ga je zaustavio Huan Martin del Potro, a sada je sa druge strane mreže bio daleko nepoznatiji i neiskusniji teniser Tanasi Kokinakis, tek 175. na svetu, koji je posle velike borbe uspeo da savlada Švajcarca u njihovom prvom međusobnom duelu.

Rodžer Federer - Tanasi Kokinakis 1:2 (6:3, 3:6, 6:7 (4))

Meč je trajao 148 minuta i činilo se da će ga Federer lako završiti kada je za nešto više od pola sata poveo u setovima, ali umesto toga - Kokinakis se probudio.

Australijski teniser uzvratio je istom merom, a potom se treći set, koji se igrao na taj-brejk, odužio i trajao je koliko i prva dva seta. U "regularnom" delu seta Federer nije iskoristio dve brejk šanse koje je imao, da bi u taj-brejku protivniku prepustio dva poena na svoj servis.

Kokinakis je slavio 7:4 i plasirao se u treće kolo Majamija gde ga čeka Fernando Verdasko.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.