RAZBACUJU SE NOVCEM: Federer dobio četiri miliona za jedan vikend igranja u Indiji!

Izvor: 24sata, 14.Dec.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZBACUJU SE NOVCEM: Federer dobio četiri miliona za jedan vikend igranja u Indiji!

Tenis, svet novca, glamura, zabave. Svetske teniske zvezde dobro su se zabavljale na premijernoj egzibiciji, Međunarodnoj teniskoj Premijer ligi. I uz to dobro zaradili.

Od 28. novembra do 13. decembra, u četiri grada, svetske teniske zvezde među kojima su bili i najbolji na svetu, Novak Đoković, Rodžer Federer, Serena Vilijams, Marija Šarapova, Ana Ivanović, kao i nekadašnje legende, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Pit sampras, Patrik Rafter, Goran Ivanišević i drugi, igrali su u takmičenju čiji je nagradni fond bio 29,5 miliona dolara.

Kuća Rodžera Federera od 9,5 miliona dolara u Švajcarskoj | Foto: AGH CH

Iz Indije, odakle je i potekla ideja o organizaciji takmičenja (Maheš Bupati), stižu vesti da je za honorare učesnika potrošeno oko 24 miliona dolara. Nezvanično, pominje se da je šestina od te sume, dakle četiri miliona dolara otišla u džep Rodžera Federera, koji je igrao samo jedan fikend, u Nju Delhiju. Dakle za dva dana takmičenja, četiri miliona, i za prebogatog Federera, to nije tako loše.

Naravno, ovakve vesti je teško potvrditi, uostalom takav je slučaj i sa svim ostalim egzibicijama, kada se igračima daje “novac ispod žita”, da bi se pojavili. Pominje se se honorar većine zvezda uglavnom kretao oko brojke od milion dolara, ali i da je recimo Francuz Rišar Gaske bio nezadovoljan ponudom od 250.000 zelenih novčanica.

Kako god bilo, pitanje je odakle je stigao novac za tako visoke honorare. Kao glavni finansijer pominje se kompanija “Mikromaks”, koja je imala i svoj tim Mikromaks Indijan Ejsis, koja je na kraju u takmičenju četiri tima osvojila premijernu šampionsku titulu.

“Mikromaks”, koji ima godišnji obrt od 2,2 milijarde dolara, proizvodi mobilne telefone, tablete, računare, TV aparate i plasira ih na rusko, japansko i domaće tržište u Indiji, tako da im nije bnio problem da finansiraju ovu premijernu tenisku ligu. Ni to što Rafael Nadal nije želeo da se takmiči...
Pogledaj vesti o: Federer,   Novak Đoković,   Ana Ivanović

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.