Oduvek sam voleo da gledam Federera, ali sam više kao Đoković

Izvor: B92, 30.Jun.2020, 16:55

"Oduvek sam voleo da gledam Federera, ali sam više kao Đoković"

Mladi američki teniser Brendon Nakašima govorio je o svojim idolima tokom odrastanja i tome na koga se najviše ugleda.

Nakašima, 18-godišnjak trenutno 220. na ATP rang listi, važi za jednog od najperspektivnijih američkih tinejdžera.

On je istakao veličinu i Novaka Đokovića i Rodžera Federera, ali otkrio da se ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jednog od njih dvojice više ugleda.

"Oduvek sam voleo da gledam Federera kako igra, ali mislim da je moja igra sličnija Đokoviću", izjavio je Nakašima u razgovoru poznatim italijanskim novinarom Ubaldom Skanagatom.

Amerikanac se prisetio i prilike da "ukrsti rekete" sa Rafaelom Nadalom prilikom jednog treninga.

"Pre nekoliko godina igrao sam juniorski Vimbldon i sreo sam Rafu dok se zagrevao za neki od svojih mečeva. Bilo je to sjajno iskustvo. On je naravno bio fokusiran na svoj naredni meč, ali bio je veoma dobar i pun poštovanja prema meni. Pre toga nikada nisam igrao protiv nekog ko je imao i bekhend i forhend toliko 'namotan'".

Pričao je mladić iz San Dijega i o tome koga vidi kao naslednika "velike trojke".

"Od trenutnih igrača u Top 10, verujem da Medvedev i Cicipas imaju najveće šanse da osvoje Slem. Što se tiče nas mlađih, članova 'naredne generacije', verujem da Šapovalov igra dosta dobro, a dobre šanse da ostvari nešto veliko ima i Ože-Alijasim", jasan je Nakašima.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.