Novak dobija devet i po od deset takvih mečeva

Izvor: B92, 04.Jun.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novak dobija 'devet i po' od deset takvih mečeva"

Pol Anakon, bivši trener Rodžera Federera i analitičar TV kanala "Tennis", kaže da Endi Mari može da napravi probleme Novaku Đokoviću u velikom finalu.

"Endi me je impresionirao svojom igrom protiv Stana – bila je to njegova najbolja partija na šljaci ikada. Što se finala tiče, mislim da raznovrsnost koju je prikazao može da stvori probleme za Novaka, kao što je bio slučaj u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rima", rekao je Anakon.

Srbin i Škot sastaće se u nedelju od 15 časova po 34. put u karijeri – Novak će igrati za jedinu Gren slem titulu koja mu nedostaje, a ukupno dvanaestu, a Endi za svoj treći pehar sa nekog od četiri najveća turnira.

"Pri tom, Endi može da napada Novakov drugi servis, da koristi nizak, kratak slajs kako bi Novaka 'pozivao' na mrežu. Takođe, tu je i 'snažan' dvoručni bekhend iz paralele. To su neke od stvari koje su neophodne i važne, kako biste imali šanse da igrate sa Novakom uopšte – jer niko nikada nije bolje 'branio' osnovnu liniju od njega", dodaje Anakon i nastavlja,"Bitno je i kako će Endi 'čuvati' sopstveni drugi servis, odnosno da li će uspeti da Novaka izbaci iz balansa tokom poena u uvodnim gemovima. S druge strane, ako bude igrao 'pravoliniski', ako bude slao bekenh za bekendom, dijagonalu iz forhenda za dijagonalom iz forhenda... Kada se igra u pet setova, Novak dobija 'devet i po' od deset takvih mečeva".
Pogledaj vesti o: Federer,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.