Mnogi igrači će poslušati – samo zato što Federer to kaže

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 19:16

"Mnogi igrači će poslušati – samo zato što Federer to kaže"

Teniski trener Patrik Muratoglu govorio je o mogućem spajanju muškog i ženskog udruženja – ATP i WTA.

Jedan od prvih pokretača te ideje bio je Rodžer Federer.

Kasnije su ga podržali još i Rafael Nadal, Simona Halep, Petra Kvitova, Bili Džin King i mnogi drugi.

Muratoglu, koji je poznat po saradnji sa Serenom Vilijams, kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federer pravi čovek za zagovaranje te ideje iz razloga što ima veliki uticaj u čitavom teniskom svetu.

"Rodžer Federer je prava osoba koja bi, ako je to potrebno, mogla da utiče na promenu mišljenja kod ljudi. Mnogi igrači će poslušati šta god on kaže, samo zato što je Federer. Mnogi ljudi su saglasni sa određenom stvari, ali kao što Federer kaže... Oni su saglasni. A to može biti prednost u pregovorima", rekao je Muratoglu u jednom podkastu.

Čelnici ATP i WTA, Andrea Gaudenci i Stiv Simon su se saglasili da bi spajanje dve organizacije bilo dugoročno dobro za sport.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.