Meč života - Ćorić slomio Federera za finale sa Novakom

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meč života - Ćorić slomio Federera za finale sa Novakom

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u finale Mastersa u Šangaju. On je u finalu nadigrao Rodžera Fedrera u dva seta 6:4, 6:4.

Duel Ćorića i Federera obeležila je sigurna igra hrvatskog tenisera, koji je kontrolisao čitav meč i nije dozvolio Federeru da stigne ni do brejk lopte.

Prvi set bio je praktično rešen već na startu, kada je Hrvat oduzeo servis protivniku i poveo sa 2:0, a zatim i održavao tu prednost.

I drugi deo igre Ćorić >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je otvorio na identičan način, a do kraja meča nije dozvoljavao Federeru da ga ozbiljnije ugrozi. Dva gema u nastavku uspeo je Ćorić da reši u svoju korist bez izgubljenog poena i tako ne ostavi nimalo prostora Federeru da mu pripreti.

Borna Ćorić će se u finalu sastati sa Novakom Đokovićem, koji je ranije tokom dana izborio finale nadigravši Aleksandra Zvereva u polufinalu.

Finale je na programu u nedelju od 10 časova i 30 minuta, uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Tok meča možete pratiti OVDE:

Ćorić je počeo meč izuzetno agresivno, došao je do 0-40, ali je Federer posle servisa uzeo naredna dva poena. Ipak, na trećoj brejk lopti se Borna dobro branio i na kraji dočekao Rodžerovu grešku za 1:0.

Ćorić je izvanredno servirao, pa je sa lakoćom osvajao svoje gemove, a i Federer je upravo sjajnim servisima uspeo da se izvuče od 15-30 u petom gemu (3:2).

Bilo je “mirno“ sve do 4:3, kada se na 30-15 igrao izvanredan poen u kojem se Federer izvrsno branio i na kraju slajsom iznudio grešku rivala. U sledećem poenu Rodžer je odlično napao, ali je promašio zicer na mreži, da bi potom Ćorić servis-vinerom došao do vođstva 5:3.

Bilo je “mirno“ sve do 4:3, kada se na 30-15 igrao izvanredan poen u kojem se Federer izvrsno branio i na kraju slajsom iznudio grešku rivala. U sledećem poenu Rodžer je odlično napao, ali je promašio zicer na mreži, da bi potom Ćorić servis-vinerom došao do vođstva 5:3.

To je bila prva i poslednja prilika za Federera u prvom setu. Jeste uzeo sledeći gem, ali je Borna na krilima sjajnih prvih servisa (ubacio 80% u prvom setu) “sa nulom“ uzeo deseti gem – 6:4.

Whip it good!@borna_coric taking control against Federer.#RolexSHMasterspic.twitter.com/KLZmlQNNRM

Drugi set počeo je na isti način kao i prvi, Ćorićevim brejkom. Stigao je nekoliko teških lopti, ali i nastavio da bude agresivan. Propustio je Borna jednu brejk loptu, ali usledile su dve greške Federera forhendom – 1:0.

Bez većih problema je Ćorić potvrdio brejk, a onda je i Federer uzeo gem bez izgubljenog poena – 2:1.

I u petom gemu drugog seta viđena je velika borba, Ćorić je imao brejk loptu, ali je Federer uspeo da se odbrani i stigne do 3:2.

I pored propuštene brejk lopte, prilično sigurno je nastavio hrvatski teniser. Do 4:2 Ćorić je stigao bez izgubljenog poena.

Još jednom je Federer spasao brejk loptu, bio je to drugi gem zaredom kako je to uspeo da uradi i sačuva samo jedan brejk zaostatka - 4:3.

Ćorić je ponovo veoma lako održao prednost i do 5:3 stigao još jednom bez izgubljenog poena. Federer 66 minuta nije stigao do brejk lopte.

Uz tri asa i uz jedan viner iz forhenda Federer ekspresno rešava gem i stiže do 5:4.

Quick Out Of The Blocks

Borna Coric holds serve, after breaking in the opening game, to take a 2-0 lead against Roger Federer in Shanghai. pic.twitter.com/3ZI1g6IMj2

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ćorić iznenadio Federera za finale protiv Novaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2018

Hrvatski teniser Borna Ćorić iznenadio je Švajcarca Rodžera Federera 6:4, 6:4 i u finalu Mastersa u Šangaju igraće protiv Novaka Đokovića...Ćorić je ostvario najveću pobedu u karijeri, savladavši drugi put u nizu Federera koji je branio titulu u Šangaju, i protiv srpskog asa boriće se za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.