Federeru osmi trofej na Vimbldonu i novi rekordi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federeru osmi trofej na Vimbldonu i novi rekordi

Švajcarac Rodžer Federer trijumfovao je na Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u finalu pobedio Hrvata Marina Čilića u tri seta, sa 6:3, 6:1, 6:4.

Federeru je to osma titula na nezvaničnom prvenstvu sveta, čime je ušao u anale, jer je nadmašio Pita Samprasa i Viljema Renšoa, koji su Vimbldon osvajali sedam puta.

Pored toga, Švajcarac je postao najstariji osvajač Otvorenog prvenstva Engleske, ali ne i svih gren slem turnira, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Ken Rouzvol 1972. trijumfovao u Australiji kada je imao 37. godina, godinu više nego sada Federer.

Do 19. gren slem titule Federer je stigao bez većih problema, jer je Čilić povredio stopalo, zbog čega je u većem delu meča samo statirao.

U drugom setu hrvatski teniser je očigledno imao jake bolove i u nekoliko navrata je servirao sa suzama u očima.

Jedva se kretao po terenu i taj deo igre je izgubio za samo 25. minuta, a potom je zatražio pomoć lekara.

Iako je bilo očigledno da ne može da igra, Čilić nije želeo da predajom pokvari finale i ostao je na terenu do kraja.

"Tokom cele karijere nikad se nisam predavao, razmišljao sam samo da dam sve od sebe, to je bilo sve što sam mogao da uradim", rekao je Čilić posle finala.

Priznanje mu je odao i Federer, poželevši mu da narednih godina ponovo stigne do meča za titulu na Vimbldonu.

"Nekada je surovo, ali Marin se borio i on je heroj. Trebalo bi da bude ponosan i siguran sam da će opet igrati ovde", rekao je Federer.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.