Federera ne brine što mu Đoković diše za vratom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federera ne brine što mu Đoković "diše za vratom"

KUALA LUMPUR - Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da nije zabrinut zbog činjenice da mu Srbin Novak Đoković ugrožava drugu poziciju na svetskoj rang listi.

"Dobro ću se naspavati mesec dana. Đoković me neće prestići u skorije vreme", rekao je Federer u Kuala Lumpuru, gde je učestvovao na egzibicionom turniru sa Džejmsom Blejkom i legendama Džonom Mekinroom i Bjernom Bjorgom.

Švajcarac je prošle sedmice u Šangaju, oporavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se od povrede i problema sa stomakom, poražen od Britanca Endija Mareja u meču za polufinale Masters kupa, dok je Đoković trijumfovao na tom turniru pobedivši u finalu Rusa Nikolaja Davidenka sa 6:1, 7:5.

Srpski teniser posle ovog uspeha zauzima na završnoj ATP listi treće mesto sa 5.295 bodova i zaostaje samo 10 bodova iza drugoplasiranog Federera.

"Zaista je svejedno da li ću da budem drugi, treći, peti ili 25. na listi. Za mene je važno ili broj jedan ili da budem u glavnom žrebu", rekao je Federer, koji je u Šangaju pretrpeo 15. poraz ove sezone u kojoj je izgubio titulu u Vimbldonu i lidersku poziciju na ATP listi od Španca Rafaela Nadala.

Jedan od najboljih tenisera u istoriji, osvajač 13 gren slem titula, istakao je da može dobro da igra još nekoliko godina, bez obzira što je u avgustu napunio 27.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.