Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 12:08

Federer u Haleu brusi formu za Vimbldon i napad na 21. grend slem

Paralelno se igra i ATP turnir u Londonu, gde nastupaju Viktor Troicki i Laslo Đere, a u fokusu je povratak Endija Marija na teren

Vreme je za mnogima omiljeni deo sezone – travnatu podlogu. Kratko traje, ali ima svoje čari. Hale, London, Štutgart, Majorka, Kvins i za kraj poslastica u vidu Vimbldona, trećeg grend slema sezone.

Poslužiće svima manji turniri da se naviknu i osete na travu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali i da tempiraju formu za Vimbldon. Ove nedelje teniseri će igrati u Londonu i Haleu, a u nemačkom gradu će učestvovati Rodžer Federer, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov od velikih imena.

Švajcarac se posle pobede nad Dominikom Kepferom u trećem kolu Rolan Garosa povukao. Nije izašao na megdan Mateu Beretiniju, telo 39-godišnjeg Švajcarca nije bilo spremno za tako velike napore, ali je na šljaci nagovestio da hvata formu i da i dalje ima šta da ponudi belom sportu. Federer obožava travnatu podlogu, na njoj se najprijatnije oseća, a to pokazuju i osvojeni trofeji. Vimbldon je osvajao osam puta, a u Haleu se takođe oseća kao kod kuće u rodnom Bazelu.

(1.15) Federer - Ivaška (4.70)

Rodžer Federer je 10 puta bio najbolji u Haleu, poslednji put pre dve godine kada je u finalu lako izašao na kraj sa Davidom Gofanom (7:6, 6:1), a pored 10 titula je još tri puta je igrao u finalima. Švajcarac će na startu turnira u nemačkom Haleu igrati protiv beloruskog tenisera Ilje Ivaške, koji nikada u karijeri nije osvojio trofej, a u fokus svetske javnoti je došao u Barseloni.

Propisno je Ilja Ivaška namučio Rafaela Nadala u njegovoj Barseloni, uspeo je čak da uzme set kralju šljake u drugom kolu, ali je posustao u završnici trećeg seta i propustio priliku da napravi prvorazrednu senzaciju (3:6, 6:2, 6:4).

Travnata podloga bila je Federerovo carstvo dok se nije pojavio Novak Đoković i pomutio mu slavu na Vimbldonu. Švajcarac je uprkos tome što je blizu da zagazi u petu deceniju života, i dalje jedan od najboljih igrača na ovoj podlozi. Upravo se tokom sezone trave očekuje veliki povratak Rodžera Federera i tada će švajcarski teniser imati najveće šanse da napadne neki trofej ove godine.

(1.40) Sonego - Troicki (2.70)

Paralelno sa Haleom igra se ATP turnir iz serije 500 u Londonu, a na njemu će nastupati Viktor Tricki i Laslo Đere od srpskih tenisera. U Londonu je sve spremno za veliki povratak Endija Marija na teren, a na spisku učesnika nalaze se Mateo Beretini, Aslan Karacev, Denis Šapovalov, Fabio Fonjini, Lorenco Sonego, Aleks de Minor i Danijel Evans.

Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv italijanskog tenisera Lorenca Sonega. Morao je Viktor da prođe kvalifikacije kako bi se domogao glavnog žreba, a ovo će mu biti prvi susret sa Italijanom. Lorenco Sonego je blistao u Rimu, gde ga je zaustavio Novak Đoković, ali je na Rolan Garosu razočarao i ispao odmah na startu.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.