Bilo bi lepo da Federer titulom na Vimbldonu završi karijeru

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 20:04

"Bilo bi lepo da Federer titulom na Vimbldonu završi karijeru"

Mihael Štih, šampion Vimbldona iz 1991. godine, uveren je da Rodžer Federer i dalje u stanju da osvaja najveće titule.

Švajcarac će se uskoro vratiti na teren posle godinu dana pauze i dve operacije kolena i Nemac kaže da ima veliku želju kada je reč o teniskom maestru iz Bazela.

"Jasno je da će pre ili kasnije završiti karijeru. Mnogi su to očekivali još pre pet godina. Niko nema uticaja na to. Poželeo bih mu da osvoji Vimbldon i posle tog finala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže, 'znate šta, bilo je dosta, prestajem'. Ne bi bilo ništa bolje od toga i to bi toliko mnogo značilo za ovaj sport", rekao je Štih za "Stats Perform Njuz".

Federer će u avgustu napuniti 40 godina i mnogi se pitaju može li on u ovoj fazi karijere da trijumfuje.

"Nikada ga ne smete otpisati, jer je on tako nadaren igrač, prepun je veština koje mu pomažu da igra tenis i u ovim godinama. Možda ima problem u tome što mlada generacija nema više toliko poštovanja za njega posle godinu dana pauze. Ipak, mentalna strana igra veliku ulogu u svemu. Posebno na Vimbldonu, gde je svakako kandidat za titulu, jer tamo ima psihološku snagu, tamo se najviše radovao. Lepo je što se svi raduju njegovom povratku i čekaju da vide šta će da se dogodi. Nema šta da izgubi. Ne mora da dokazuje ništa ni sebi ni drugima. On to radi jer još veruje da može da osvaja titule", dodao je Štih.

On takođe smatra da bi za svetski tenis bilo jako lepo kada bi se mladi umešali u bitku za grend slem titule. Poslednje dve završile su u rukama Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

"Kao gledalac i navijač, prirodno je da želim da se ta baklja prenosi dalje dok je 'velika trojka' još aktivna. Veliki je to cilj za mlade koji žele da pobede Federera, Đokovića i Nadala u grend slem finalima. Endi Mari i Huan Martin del Potro su uspeli. Jedino njih dva i Stan Vavrinka, u 20 godina, ni njegove tri titule ne smemo da zaboravimo. Sve je dakle na toj novoj generaciji, nisu više 19-godišnjaci. Imamju 22, 23, Tim 26 godina. Dominik je pobedio na US Openu. Svakako da bi mnogi želeli da oni zaoštre malo tu tranziciju, ali to je samo pogled u budućnost", rekao je Štih koji je na kraju dodao da ipak veruje da će mladi uspeti da svrgnu sa trona najbolju trojku u istoriji tenisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEMAC OTPISAO NOVAKA: Po bivšem šampionu ON je prvi favorit na Vimbldonu

Izvor: Kurir, 27.Feb.2021, 17:27

Bivši nemački teniser Mihail Štih, osvajač Vimbldona 1991. godine, tvrdi da će Rodžer Federer biti favorit na tom turniru ove godine, iako zbog problema sa povredom i tri operacije kolena nije igrao tenis duže od godinu dana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.