Žarište kuge svinja kod Sremske MItrovice

Izvor: Beta, 20.Nov.2010, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarište kuge svinja kod Sremske MItrovice

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Žarište kuge svinja utvrdjeno je na farmi u mestu Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, saopštilo je u subotu Ministarstvo poljoprivrede, ukazavši da se mogu zaraziti divlje i domaće svinje, ali ne druge životinje i ljudi.

Veterinarska inspekcija je blokirala farmu odmah po utvrdjivanju sumnje na bolest, a u toku je analiza da bi se utvrdio izvor bolesti i eventualno postojanje nekog novog žarišta.

Protiv vlasnika svinja i veterinarskih organizacija koje nisu poštovali propisane mere i time doprineli širenju klasične kuge svinja i pojavi ekonomskih i drugih šteta, preduzeće se najoštrije, zakonom propisane mere, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Žarište kuge svinja u mestu Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice

Izvor: Blic, 20.Nov.2010

Žarište kuge svinja utvrđeno je na farmi u mestu Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, ukazavši da se mogu zaraziti divlje i domaće svinje, ali ne druge životinje i ljudi. ..Veterinarska inspekcija je blokirala farmu odmah po utvrđivanju sumnje na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.