Zajednička firma Kragujevca i kineske korporacije

Izvor: Šumadija Press, 31.Avg.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička firma Kragujevca i kineske korporacije

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić potpisao je u Kini Memorandum o razumevanju između grada Kragujevca i Kineske korporacije za mašinski onžemjering.

Memorandumom je previđeno osnivanje zajedničkog preduzeća koje bi se na području centralne Srbije bavilo otkupom i preradom stoke. Imajući u vidu planirana ulaganja reč je o najozbiljnijoj investiciji u oblasti poljoprivrede u prethodnih dvadesetak godina.

U planu je izgradnja farme, klanice, hladnjače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << ali i proizvodnja energije, po najsavremenijim tehnološkim i ekološkim standardima u svetu. Radi se o potpuno zaokruženom procesu proizvodnje, a planirani kapaciteti su toliko veliki da će svi zainteresovani poljoprivrednici u okruženju od 50 kilometara oko Kragujevca, moći da uđu u kooperaciju. Sve što stočari proizvedu otkupljivaće preduzeće koje će zajednički osnovati grad Kragujevac i partner iz Kine.
Pogledaj vesti o: Farma,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.