Udruženja: Srbija ravnodušna prema životinjama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2012, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženja: Srbija ravnodušna prema životinjama

BEOGRAD -

Dobrobit životinja je u Srbiji nov koncept, gotovo u potpunosti neprihvaćen, upozoravaju udruženja "Sloboda za životinje", "Feniks" i "Ljudi za životinje".

U saopštenju uoči Svetskog dana životinja, 4. oktobra, udruženja ukazuju da je "u zemlji u kojoj se kao vredna tradicija neguju lov i krivolov, deca vode u organizovane posete zoološkim vrtovima, u kojoj se poriče pakao farmi i klanica, nažalost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postoji i izražena ravnodušnost prema vrstama koje su nam najbliže - psima i mačkama".

Udruženja konstatuju i da u Srbiji gotovo da ne postoji prosvećivanje građana, niti kažnjavanje za napuštanje, zlostavljanje i ubijanje životinja, iako je Zakona o dobrobiti životinja donet pre više od tri godine.

Udruženja će u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu sutra u podne upozoriti na takav odnos prema životinjama, a u Domu omladine Beograda u 19 časova je tribina povodom Svetskog dana životinja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženja: Srbija ravnodušna prema psima i mačkama

Izvor: Kurir, 03.Okt.2012

U zemlji u kojoj se kao vredna tradicija neguju lov i krivolov, deca vode u organizovane posete zoološkim vrtovima, u kojoj se poriče pakao farmi i klanica, nažalost postoji i izražena ravnodušnost prema vrstama koje su nam najbliže - psima i mačkama, navode tri udruženja..BEOGRAD - Dobrobit...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.