Turisti rizikovali život da bi nahranili krokodile

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2016, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti rizikovali život da bi nahranili krokodile

Farma krokodila na Tajlandu, ostala je bez licence u narednih 90 dana, zbog nebezbednosti.

Naime, prašina se podigla posle fotografije kineskih turista, koji su stajali na nebezbednoj plutajućoj platformi i hranili na desetine krokodila. Panika je nastala pošto se ova fotografija proširila društvenim mrežama.

Turisti su hranili krokodile, koji su plivali oko njih, a svi komentari su ukazivali na opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u kojoj su se ovi turisti zapravo nalazili.

Nadležni su odlučili da na ovo mesto koje predstavlja turističku atrakciju stave katanac, kako bi istražili sve okolnosti.

Uprkos tvrdnjama vlasnika da su kavezi iz kojih su turisti hranili krokodile maksimalno bezbedni, više instance su ostale sumnjičave.

Farma "Elephant Kingdom" ostaće zatvorena 90 dana, dok se u njoj ne podigne nivo bezbednosti.

Na ovoj farmi živi oko 4.300 krokodila, a dnevno je poseti oko 500 turista. Kavez, hranilica, u kome su se nalazili turisti dimenzija je 5x10 metara i ograđen je mrežom koja je visoka 1.5 metara.

Predviđeno je da u njemu bude između 10 i 15 ljudi.

Autor: Alo

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.