Uskršnje jaje osmeh deci daje

Izvor: Politika, 13.Apr.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnje jaje osmeh deci daje

Uoči uskršnjih praznika, u šoping centru „Ušće” organizovana je prodajna izložba i likovna radionica humanitarnog karaktera – deca su oslikavala drvena jaja i bojila prste temperama praveći slike i crteže. Manifestacija „Uskršnje jaje osmeh deci daje” priređena je s ciljem prikupljanja novca za „Roditeljsku kuću” u Nišu, gde će biti smešteni mališani oboleli od raka koji se leče na Internoj dečjoj klinici >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u ovom gradu.

Na izložbi u „Ušću” do subote će se po simboličnim cenama prodavati bedževi, liciderska srca sa porukom „Ljubav leči” i dečji uskršnji crteži i jaja od drveta koje su oslikala deca hospitalizovana u gradskim dečjim hemato-onkološkim klinikama, studenti fakulteta likovnih umetnosti i Škole za dizajn „Majdaonica”.

Otvaranju humanitarne priredbe prisustvovali su Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd, Todor Mančić, predsednik Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, Suzana Ponjavić, predsednica organizacije „Prijatelji dece Novi Beograd”, i Jovan Šijan, menadžer „Ušća”. Svečanost je svojim nastupom uveličala grupa pevača OŠ „Duško Radović” koja je pevala izvorne narodne pesme.

Deca koja učestvuju u kreativnim radionicama moći će da se zabave i crtaju na temu uskršnjih praznika, ali i razviju svest da postoje njihovi vršnjaci koji se bore za ozdravljenje.

K. P.

objavljeno: 13.04.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Porodični ručak na izletištima

Izvor: Danas, 13.Apr.2012

Povodom predstojećih uskršnjih praznika širom grada već je počela organizacija raznih manifestacija, izložbi farbanih jaja i drugih zanimljivih programa. Tako će biti i narednih dana, pa će Beograđani koji imaju tu sreću da Uskrs dočekaju neradno, moći sa porodicom ili prijateljima da posete...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.