Izvor: RTS, 04.Dec.2021, 08:32

Zašto je korisno da budete u Fejsbuk grupi svog naselja

Društvene mreže su se pokazale kao korisne u najtežim trenucima, na primer, kada je letos nestalo dete na Novom Beogradu. Nisu loše ni kada je hitno potreban pouzdan majstor za veš-mašinu.
Novobeogradski blokovi, Zemunske kapije, Mirijevo, Stepa Stepanović, Vojvode Vlahovića, Banovo brdo – gotovo da nema dela grada koji nema grupu ili profil na društvenim mrežama.

Stanari preko njih redovno komuniciraju kako bi im život u naselju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio bolji.
Slađana Radak iz Bloka 37 kaže da stanarima znači bilo kakav vid povezivanja.
"Jedan od njih jeste grupa na Fejsbuku, sajtovi, ali ono što je najbitnije, mi imamo neki širi koncept komšijskog odnosa i mi živimo naše komšijske odnose 24 časa. Mreže su samo jedan od kanala", priča Slađana.
Da su solidarni, stanari Bloka 37 dokazali su letos, kada su sprečili gradnju poslovne zgrade u naselju. I tada im je mnogo pomoglo to što su se dogovarali preko mreža.
"Posvetili smo se ozelenjavanju bloka, posvetili smo se aktuelnoj razmeni dečje odeće koja je u današnje vreme preskupa, a na taj način su se majke povezale i uspele da dođu do nekih novih stvari za decu", ističe Jelena Bućan iz ovog bloka.
Akcije čišćenja organizovane preko društvenih mreža Stanari naselja Vojvode Vlahovića su zahvaljujući mrežama uspeli da se izbore za svoj prvi košarkaški teren.
"Pre svega smo se ujedinili kao zajednica i onda smo tako ojačali da bismo rešili probleme kao što je ekologija, oko koje smo se svi ujedinili, pravili smo konstantno akcije čišćenja, posle toga su tu infrastrukturni problemi koje smo mi rešavali sa institucijama", objašnjava Marko Mladenović.
"Skupljali smo do sada humanitarnu pomoć za decu koja su obolela. U svakom kafiću ovde u lokalu imate kutije u koje se odlaže novac za svako dete iz kraja ima zdravstvene probleme. Organizovali smo četiri puta davanje krvi na ovom našem fakultetu", ističe Goran Jeremić iz naselja Vojvode Vlahovića.
O tome koliko mreže mogu da budu korisne možda najbolje govori primer komšija koje su se letos preko njih udružile i angažovale da se pronađe trogodišnji dečak koga je otac tokom šetnje na trenutak izgubio iz vida.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DRUŠTVENE MREŽE KAO SREDSTVO ZA REŠAVANJE PROBLEMA Jeste li član Fejsbuk grupe svog naselja? Evo zašto bi bilo dobro da jeste

Izvor: Blic, 04.Dec.2021

Duštvene mreže su se pokazale kao korisne u najtežim trenucima, na primer, kada je letos nestalo dete na Novom Beogradu. Nisu loše ni kada je hitno potreban pouzdan majstor za veš mašinu, piše RTS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.