Zašto je kazna od pet milijardi SMEŠNA za Facebook

Izvor: Mondo, 14.Jul.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je kazna od pet milijardi SMEŠNA za Facebook

Ostatku sveta od ove cifre se vrti u glavi, ali evo zbog čega Mark Cukerberg i ekipa neće "grickati nokte" od nervoze.

Kompaniji Facebook potvrđena je kazna u iznosu od pet milijardi dolara od američke Federalne komisije za trgovinu (FTC), zbog kršenja propisa o privatnosti svojih korisnika.

Zbog čega je sve kažnjen Facebook

"Njujork tajms" prenosi da su akcije kompanije SKOČILE >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nakon izrečene kazne, što je samo "jedan u nizu dokaza" da je kazna, iako zvuči oštro, "potpuna sprdnja".

Da, u pitanju je najveća kazna koju je komisija FTC ikada izrekla, daleko veća od "samo" 22 miliona, koliko je pre sedam godina kažnjena kompanija Google.

Ali za Facebook, ta cifra nije tragična - kompanija je imala 15 milijardi prihoda samo u prethodnom kvartalu, a 22 milijarde PROFITA prošle godine.

Ako stvari gledamo sa te matematičke strane, Facebook se nije potresao zbog pet milijardi, niti će.

"Kazna koja ostatku planete zvuči astronomski, za Facebook je, zapravo, mesečni prihod od kojeg će se lako rastati," primećuje "Tajms".

Šta vi mislite, dovoljna ili preblaga kazna? Čekamo vaše komentare ispod vesti i na mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.