Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 31.Jul.2020, 13:37

Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Sve ovo se dešava jer su potrošači, odnosno Facebook korisnici za vreme pandemije provodili više vremena u svojim kućama. U Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama dnevno se beležilo oko 198 miliona aktivnih korisnika, što je povećanje za oko tri miliona korisnika na dnevnoj osnovi. U isto vreme u Evropi je zabeleženo oko 305 miliona dnevnih posetilaca ove društvene mreže, što je prilično uobičajeno.

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Facebook-a su kazali da se porast korisnika ove mreže odražava na povećan angažman potrošača koji više vremena provode kod kuće.

U proteklom periodu primećujemo znakove normalizacije rasta i angažmana korisnika jer su mere suzbijanja epidemije olakšane širom sveta, a posebno u razvijenim tržištima na kojima je penetracija Facebook-a veća„, navodi se u izjavi kompanije.

Facebook je beležio oko 3,14 milijardi korisnika na mesečnom nivou, što je razlika u odnosu na prethodno tromesečje kada je ovu društvenu mrežu posećivalo oko 2,99 milijardi korisnika. Ovi podaci odnose se na korisnike Facebook aplikacija poput Instagram-a, Messenger-a i Whatsapp-a.

Iako su analitičari prognozirali da će ova kompanija povećati prihode za treći kvartal za oko 7,9 posto, sama kompanija prognozira rast od oko 10 posto.

U isto vreme, nakon zatvaranja tržišta u četvrtak, Amazon je prijavio fiskalnu zaradu u drugom tromesečju. Deonice kompanije porasle su za otprilike 4 posto.

Prema prognozama analitičara, kompanija Jeffa Bezosa očekuje prihod od 88,91 milijardi dolara. Amazon očekuje da će neto prodaja u trećem tormesečju biti između 87 i 93 milijarde dolara, što predstavlja međugodišnji rast između 24 i 33 posto.

Kompanija predviđa raspon opreativnog prihoda između dve i pet milijardi dolara.

Potrošili smo 4 milijarde dolara na troškove tokom pandemije korona virusa kako bismo zaposlenima obezbedili sigurnost, a kupcima isporučili proizvode. Osim toga, svakom zaposlenom na prvoj liniji i partnerima dostavljačima isplatili smo bonus u iznosu većem do 500 miliona dolara„, kazao je izvršni direktor Amazona Jeff Bezos.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.