Ukrajinske snage hapse po Harkovu, grad blokiran!

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinske snage hapse po Harkovu, grad blokiran!

Ukrajinska policija pokrenula je antiterorističke operacija u istočnom gradu Harkov i 70 aktivista je uhapšeno zbog zauzimanja regionalne zgrade upravne, saopštio je danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

 “Pokrenuta je antiteroristička operacija. Centar grada je blokiran zajedno sa stanicama metroa. Ne brinite. Kad budemo završili, otvorićemo ih ponovo”, naveo je Avakov na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svojoj Fejsbuk stranici, prenela je agencija Rojters.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su pritvoreni osumnjičeni za „nelegalne aktivnosti koje se povezuju sa separatizmom, organizaciju masovnih nereda, narušavanje ljudskog zdravlja i narušavanje drugih zakona“, javila je ukrajinska novinska agencija Interfaks.
Itar  Tass dodaje da su dodatne specijalne jedinice policijske ranije povučene iz drugih krajeva zemlje i raspoređene u istočnim i južnim regionima Ukrajine.
Te specijalne policijske snage su spremne da izvrše operativne zadatke bez uzimanja u obzir trenutnog stanja na lokalu, naveo je Avakov što je zvanično saopšteno iz ukrajinskog ministarstva.
Ruska agencija navodi da su posle Donjecka, grupa javnih ličnosti održala sastanak u regionalnom energetskom postojenju i izrazila nepoverenje poslanicama regionalnog saveta Harkova i odlučili da proglase nezavisnu državu pod nazivom Narodna Republika Harkov.
Oni su naveli da će odluka stupiti na snagu, pošto bude potvrđena na regionalnom referendumu.
Zamenik ukrajinskog premijera Vitalij Jarema, koji je upućen u Donjeck da koordinira aktivnosti agencija za sprovođenje zakona, rekao je danas da „neće biti juriša na regionalne zgrade vlasti“ koje su u nedelju zauzeli demonstranti i proglasili nezavisna Donjetsku Narodnu Republiku.
On je, u izjavi za lokalnu televiziju, kazao da je odluka doneta na osnovu rezultata razgovora sa predstavnicima demonstranata koji borave u regionalnom energetskom postojenju i napomenuo da bi „trenutna situacija u Donjecku mogla biti rešena samo na miran način, bez upotrebe sile“, navodi Itar Tas.
Izvor:  tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Antiterorističke akcije u Harkovu: Blokiran grad

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2014

Ukrajinska policija pokrenula je antiterorističke operacija u istočnom gradu Harkov i 70 aktivista je uhapšeno zbog zauzimanja regionalne zgrade upravne, saopštio je danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov."Pokrenuta je antiteroristička operacija. Centar grada je blokiran zajedno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.