TikTok je najpopularniji domen na internetu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Feb.2022, 18:18

TikTok je najpopularniji domen na internetu

Prema izveštaju sajta Cloudflare, najpopularniji domen na internetu u 2021. bio je upravo TikTok, a za njim na drugom i trećem mestu su Google i Facebook.

Google je više od deceniju i po uvek bio na vrhu liste najposećenijih destinacija na internetu. To ne čudi s obzirom na količinu usluga koje Google nudi u svom portfelju. Ovo uključuje i najpopularnije platforme kao što su YouTube, ili usluge poput Gmail-a i Google >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Mapa.

Na popularnost TikTok-a značajno je uticala pandemija korona virusa tokom koje je drastično uvećan broj korisnika, a popularnost mreže u tom periodu je porasla nekoliko puta.

Samo dve godine ranije, ova mreža je bila sedmi najpopularniji domen na planeti. Međutim, taj trend se promenio za neštio više od godinu dana i aplikacija je postala najpopularnija destinacija na internetu.

S obzirom da se je TikTok relativno nova mreža, ovaj trend je možda mnogima iznenađenje. Sa druge strane, TikTok je najbrže rastuća mreža ikada i bio je aplikacija sa najvše preuzimanja tokom prošle godine.

Najpopularnija destinacija na internetu odavno više nije samo mesto na kome tinejdžeri plešu i razmenjuju se mimovi. Neki od najpopularnijih sadržaja su saveti za lepotu, recepti kao i video snimci sa uputstvima – tutorijali.

Kompletna lista 10 najpopularnijih domena:

TikTok

Google

Facebook

Microsoft

Apple

Amazon

Netflix

YouTube

Twitter

Whatsapp

Priredio: Stefan Simonović

Izvor: Nova.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.