TERORIZAM U BIH: VEHABIJA DIGAO U VAZDUH POLICIJSKU STANICU U BUGOJNU

Izvor: Kurir, 27.Jun.2010, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORIZAM U BIH: VEHABIJA DIGAO U VAZDUH POLICIJSKU STANICU U BUGOJNU

BUGOJNO - Haris Čaušević, zvani Oks pripadnik je vehabijskog pokreta i radikalnih islamističkih ideja preneli su mediji u Bosni i Hercegovini! On je odranije poznat policiji po nasilničkim izgredima, a njegov profil na Fejsbuku ima fotografiju vehabijskog amblema. Uz tu sliku, Čaušević je dodao nekoliko slika Če Gevare.

"Koktel" protivtenkovskih mina

U terorističkom napadu na Policijsku upravu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bugojno korišćena je naprava izrađena najverovatnije od kombinacije protivtenkovskih mina koje u sebi sadrže i do kilogram plastičnog eksploziva velike razorne moći. To je razlog što je eksplozivna naprava izazvala ogromnu materijalnu štetu, piše sarajevski Dnevni avaz, pozivajući se na izvore bliske istrazi. Motivi napada na policijsku stanicu u Bugojnu još nisu zvanično saopšteni.

Na HTV ni reči

Dok su apsolutno svi mediji kao udarnu vest imali teroristički napad u BiH, Hrvatska televizija (HTV) u svom centralnom Dnevniku nije ga ni pomenula. U izjavi hrvatskim medijima, urednik nedeljnog Dnevnika Goran Milić rekao je da nije znao kako da intonira tu vest, kao mafijašku svađu ili da je intonira kao da je Al Kaida pred vratima Hrvatske.

"Čekao sam da mi se neko od mojih prijatelja javi i tako je prošlo vreme", rekao je Milić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.