Smenjena rumunska ministarka zbog komentara ubistva devojčice

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjena rumunska ministarka zbog komentara ubistva devojčice

Rumunska premijerka Vjorika Dančila rekla je da je smenila ministarku prosvete Ekaterinu Andronesku zbog njene nedavne neprimerene izjave o slučaju ubijene devojčice.
Dančila je na Fejsbuku napisala da stavovi Andronesku odražavaju "neodgovoran stav" i "nedostatak razumevanja" povodom silovanja i ubistva 15-godišnje devojčice koja je kidnapovana dok je stopirala.

Bivša ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prethodno u jednoj televizijskoj emisiji rekla da su nju "kod kuće učili da ne ulazi u automobil s nepoznatim osobama".
Premijerka je istakla da nije želela da se komentari Andronesku povezuju sa kabinetom koji ona vodi.
Andronesku je naglasila da nije želela da okrivi žrtvu ili njene roditelje, prenosi AP.
Nedavno ubistvo Aleksandre Makesane (15) izazvalo je bes javnosti, jer policija nije pravovremeno reagovala na njene telefonske pozive da je kidnapovana.
Policija je imala problema da locira devojku, jer su koristili pogrešnu tehnologiju, a tražila je i nepotrebne naloge za pretres, kada je nakon 19 časova pronašla kuću muškarca koji ju je kidnapovao.
Naknadno je otkriveno da je isti muškarac ubio i 18-godišnju devojku nestalu u aprilu ove godine.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smijenjena rumunska ministarka zbog komentara o ubijenoj djevojčici

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2019

BUKUREŠT - Rumunska premijerka Vjorika Dančila rekla je da je smijenila ministarku prosvete Ekaterinu Andronesku zbog njene nedavne neprimerene izjave o slučaju ubijene djevojčice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.