Izvor: Njuz.net, 29.Nov.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom regiona obeležen Dan smarača koji kukaju za Jugoslavijom

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeCEO REGION, 29. novembar 2018, (Njuz) – Danas je širom regiona obeležen Dan jugonostalgičnih smarača, javljaju reporteri sa prostora cele bivše Jugoslavije.
Svečanim tvitovima, Fejsbuk statusima i kuknjavom tokom razgovora na poslu i u prodavnici, ljubitelji bivše Jugoslavije obeležili su dan kada se sećaju svega lepog što ih je vezivalo za ovu državu koja se raspala u krvavom ratu, uz uspešno zaboravljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << svega lošega iz tog doba.
– Sa setom se sećam vremena kada smo bili poštovani u svetu i kada si sa našim crvenim pasošem mogao da putuješ svuda po svetu, čim uštediš nešto para da letuješ u Ulcinju i nakon što na bonove kupiš hleb, mleko, ulje i benzin – priseća se Srđan Lukić iz Kraljeva, iskreni poštovalac bivše Jugoslavije – Komunisti su najurili parazitsku kraljevsku kliku, uveli besplatno školovanje i još sto drugih stvari, uz po koju žrtvu i one koje su slali na Goli otok, ali zaslužili su to, valjda – otkriva on.
– Tito je bio jedini državnik na svetu koji je zapalio tompus usred Bele kuće i to pred Niksonom, koji mu je rekao da pušenje nije dozvoljeno, ali kakva bi to priča bila kada bi se otkrilo da je tada pušenje u Beloj kući bila česta i uobičajena pojava – kaže jugonostalgičar Vladimir Jovanović iz Smederevske Palanke – Dan Republike je bio praznik za sećanje, kada možda jesmo desetkovali populaciju prasića, ali barem nam niko nije nametao šta ćemo da jedemo, kao što nam to danas rade kapitalisti i ovi sa Zapada, nekakvo veganstvo i slične izopačene obrede – zaključuje on.
Dan smarača koji ridaju za Jugoslavijom obeležen je tadicionalnim kačenjem pesme Zabranjenog pušenja “Dan Republike“ po društvenim mrežama, uz po koje pitanje “Šta je Nele Karajlić želeo da kaže ovim da ne radi grijanje i da stari treba da skrati jezik jer ga mogu čuti? Ko to?“.
Miroslav Vujović
The post Širom regiona obeležen Dan smarača koji kukaju za Jugoslavijom appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.