Šapić osudio proteste i poručio građanima: Srpski narode, dozovimo se u pamet

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2020, 16:17

Šapić osudio proteste i poručio građanima: Srpski narode, dozovimo se u pamet

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić reagovao je na proteste koji su sinoć održani Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić reagovao je na proteste koji su sinoć održani.On se tim povodom oglasio na Fejsbuku: - Svako ima pravo da protestuje na civilizovan i legalan način i to jesu osnovna načela jednog demokratskog društva. Isto tako svako ko prekrši zakon, ko remeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << javni red i mir, uništava državnu i privatnu imovinu, na silu pokušava da uđe u institucije društva, pali po gradu i ugrožava bezbednost građana Srbije, mora da bude sprečen, zatvoren i pod hitno procesuiran- saopštio je Šapić.- Obaveza policije je da štiti javni red i mir i ko god da ga ugrožava mora biti sprečen. Policija mora da se pridržava svojih ovlašćenja, ne sme da ih prekorači, a ko ih među njima prekorači mora biti jasno sankcionisan. Istovremeno, policija ne može i ne sme da dozvoli da se bilo ko igra sa bezbednošću srpskog naroda-rekao je Šapić.- Strani državljani koji su pohapšeni a učestvovali su u neredima po Srbiji, moraju se najstrožije kazniti. Time ćemo pokazati svakome ko pokuša iz inostranstva, da ugrozi srpsku bezbednost iz svog političkog interesa, da je Srbija suverena i nezavisna država i da će svaki pokušaj uplitanja u naše unutrašnje stvari, a naročito ugrožavanje bezbednosti srpskog naroda, biti osujećen i najstrožije kažnjen! Srpski narode, dozovimo se upamet. Nemojmo jedni na druge, a naročito ne jer to nekome spolja odgovara. Ne moramo da se politički slažemo, ali ne smemo da dižemo ruke jedni na druge i ugrožavamo bezbednost našeg naroda i društva u kojem živimo. Srbija zauvek- zaključio je Šapić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šapić pozvao srpski narod da ne dižu ruke jedni na druge

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2020

BEOGRAD - Predsjednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić saopštio je danas da svako ima pravo na protest, ali da onaj ko ugrožava bezbjednost građana mora biti procesuiran i pozvao građane Srbije da ne dižu ruku jedni na druge "a naročito ne jer to nekome spolja odgovara".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.