Proverite da li su vaši FB podaci bili prodati Kembridž Analitici

Izvor: SaznajNovo.com, 12.Apr.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proverite da li su vaši FB podaci bili prodati Kembridž Analitici

Glavna vest na internetu trenutno jeste Facebook i prodaja podataka 87 miliona korisnika firmi „Kembridž Analitika“. Da ne bih ulazio u detalje, verujem da vam ih je dosta, u ovom članku ću napisati samo kako da proverite da li su vaši podaci prodati.
Pozadina situacije ukratko U nekoliko tačaka o celoj ovoj situaciji sa tehničke strane kako biste razumeli zašto baš taj postupak provere.
Dakle, Facebook >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << nije prodao vaše podatke. To je uradio developer Facebook aplikacije „This Is My Digital Life„ Ta aplikacija je kreirana na Kembridžu u saradnji sa firmom „Kembridž Analitika“ Aplikacija je bila u obliku kviza ličnosti (prema navodima Reddit korisnika „Freedia“) Korisnik je morao da odobri pristup svojim ličnim podacima aplikacije da bi je koristio Developer aplikacije je čuvao te podatke i prodao ih iako to nije smeo prema pravilima (na koje je pristao kao developer) Aplikacija je prikupljala i nešto od podataka prijatelja korisnika koji je koristio aplikaciju Facebook je 2014. godine ograničio pristup podacima prijatelja preko aplikacija Facebook će vas obavestiti Ako vaši podaci jesu prodati Kembridž Analitici, Facebook će vas obavestiti u News Feed-u. Primer obaveštenja:
Slika: addictivetips Proverite sami Ako niste dobili obaveštenja i želite da proverite odmah, Facebook je kreirao stranicu za to – PROVERI.
Videćete polje u koje piše da li su vaši podaci deljeni sa Kembridž Analitikom. Ako nisu, pisaće ovako:
Primer obaveštenja ukoliko podaci profila nisu prodati Kembrdiž Analitici Kao što možete videti, spominju aplikaciju „This Is My Digital Life“, a dodaju i link ka stranici sa aplikacijama gde možete videti da li imate tu aplikaciju. Takođe tu možete videti sve aplikacije koje imate na nalogu, kao i informacije kojima one imaju pristup.

Detaljnije - Proverite da li su vaši FB podaci bili prodati Kembridž Analitici

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.