Pretnje Janjiću i Ne davimo Beograd sa istih Fejsbuk strana

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje Janjiću i Ne davimo Beograd sa istih Fejsbuk strana

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je da su toj inicijativi i glavnom i odgovornom uredniku Bete Draganu Janjiću pretnje upućene sa istih stranica na društvenim mrežama koje su nastale sa ciljem da "šire govor mržnje prema onima koji kritički govore o aktuelnoj vlasti".

Kako navodi Inicijativa, upućene pretnje pokazuju da se ne radi o izolovanim incidentima, već o široj kampanji iza koje stoje, kako su naveli, ekstremisti lako povezivi sa Srpskom naprednom strankom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
 "U komentarima i pretnjama koje se šire direktno učestvuju i narodni poslanici Vladimir Đukanović i Marijan Rističević, gradski odbornik i član Glavnog odbora SNS Srba Filipović, kao i jurišnici poput Miše Vacića", naveli su u saopštenju.

Dodaju da su te stranice na društvenim mrežama inicijalno nastale da bi se pretilo Inicijativi, kao i da su o tome pre dve nedelje obavestili policiju podnevši Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prijave protiv 17 osoba.

"Sponzorisani postovi i komentari često pozivaju na ubijanje, rezanje grkljana, prebijanje, klanje, nabijanje na kolac, silovanje i brojne druge gadosti", dodaje se u saopštenju.

Iz Inicijative su iskazali podršku i solidarnost sa novinarom Draganom Janjićem, a od policije i tužilaštva zahtevaju da reaguje na prijave koje upućuju i daju jasan odgovor ekstremističkim grupama koje ugrožavaju bezbednost, prete i pozivaju na nasilje i smrt.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je juče da pojedinci na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč Dragana Janjića, koji je i potpredsednik NUNS-a.

Juče su i Pokret slobodnih gradjana, Narodna stranka, Levica Srbije, Pokret za preokret i kandidat za gradonačelnika Dragan Djilas tražili hitnu istragu u vezi s pretnjama Janjiću i poslaniku i uredniku Nove srpske političke misli Djordju Vukadinoviću.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.