Papa apeluje na katolike da koriste Fejsbuk i Tviter

Izvor: Studio B, 24.Jan.2013, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa apeluje na katolike da koriste Fejsbuk i Tviter

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI apelovao je na katolike da što više koriste društvene mreže koje su, kako je ocenio, prostor za dijalog i debatu.

Fejsbuku, Tviteru i drugim društvenim mrežama potrebni su svi koji su svesni važnosti dijaloga i logičkog argumentovanja, rekao je Benedikt u godišnjoj poruci o društvenoj komunikaciji, ali je i izrazio žaljenje zato što neumereni navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i senzacionalizam nekada pobede razum.

Društvene mreže, prema njegovim rečima, mogu da doprinesu unapredjenju svih vidova dijaloga i debate koje mogu da ojačaju "harmoniju među ljudima".

Naglašavajući da mreže na internetu čine deo društvenog života i da nisu "paralelni ili potuno virtuelni svet", Benedikt je kazao da se na društvenim mrežama sve više raspravlja o veri.

Papa Benedikt ima nalog na Tviteru na devet jezika i 2,5 miliona onih koji ga prate, medju kojima se jedan deo služi društvenom mrežim da bi mu uputio uvrede. Svake godine povodom praznika Svetog Franje Saleškog, Vatikan objavi papinu poruku koja će biti emitovana 12. maja na Dan svetskog dana komunikacija.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa katolicima: Koristite Fejsbuk i Tviter

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2013

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI apelovao je na katolike da što više koriste društvene mreže koje su, kako je ocenio, prostor za dijalog i logičkog argumentovanja. Međutim, izrazio je žaljenje zato što "neumereni navodi i senzacionalizam nekada pobede razum"...Društvene mreže,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.