Pad sistema Zakerberga koštao sedam milijardi dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Okt.2021, 10:43

Pad sistema Zakerberga koštao sedam milijardi dolara

Šest sati je ceo svet bio bez Facebook-a, Instagrama, Messenger-a i WhatsApp-a, a Mark Zakerberg se izvinio svim korisnicima ovih platformi koje se nalaze u njegovom vlasništvu.

Facebook-ovi servisi su 4. oktobra pali u celom svetu, a oporavak je trajao čak šest sati, što je najduži prekid u radu ove platforme još od 2008. godine kada je Facebook bio van funkcije skoro ceo dan.

Iz kompanije su izdali >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << saopštenje da se nije reč o hakerskom napadu, već da je greška napravljena na njihovoj strani, tokom unapređivanja softvera koji pokreće servere, a Mark Zakerberg se izvinio korisnicima.

Pad servisa je posebno pogodio oni koji zarađuju zahvaljujući ovim platformama. Inače i samog vlasnika Facebook-a, ovih šest sati je prilično koštalo. Lično bogatstvo Marka Zakerberga je za nekoliko sati palo gotovo za sedam milijardi dolara, pa je samim tim pao na petu poziciju najbogatijih ljudi na svetu.

Izvor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.