PROMENE Posle ovoga, vaš Fejsbuk profil više neće izgledati isto

Izvor: Blic, 01.Okt.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROMENE Posle ovoga, vaš Fejsbuk profil više neće izgledati isto

Profilna fotografija na Fejsbuku više neće biti ista. U nizu promena koje je Fejsbuk uveo, profilna fotografija moći će ubuduće da bude i kratki ponavljajući video (GIF) koji će se pokrenuti čim netko otvori vaš profil.

Iz Fejsbuka su objavili da će se mobilni prikaz te društvene mreže uveliko promeniti, uključujući profilne video klipove, privremene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fotografije i nove mogućnosti kojima će korisnici kontrolisati šta drugi vide kad posete njihov profil.

Profilni video, kako ga nazivaju iz Fejsbuka, omogućava ljudima da profilnu fotografiju zamene kratkim videom koji se ponavlja. To će u početku biti vidljivo samo na mobilnom Fejsbuku, kao i ostale nove promene.

Korisnici će, osim toga, moći da učitaju "privremenu verziju" profilne fotografije, koja će se promeniti u fotografiju koja je bila ranije u vreme koje vi navedete". Ova promena inspirisana je filterom "Celebrate Pride", koji su ljudi povremeno, najčešće tokom parada ponosa, koristili da pruže podršku LGBT osobama. Zanimljivo je da je tu aplikaciju kreirao stažista u Fejsbuku, a ona je postala jedna od najpopularnijih i korišćena je čak 26 miliona puta.

Korisnici će moći da promene i informacije koje se pojavljuju na njihovim profilima. Nova opcija omogućava da izaberete koje lične podatke želite da se pojavljuju na vrhu stranice, a dodaće se i rubrika "bio" u kojoj ćete moći da ispišete kratak tekst o sebi.

Napravljene su i neke male promene vezane za izgled profila, pa će se kućica sa fotografijama i prijateljima nalaziti nešto više. Profilna fotografija, odnosno GIF, nalaziće se u sredini stranice, a ne sa strane. Ipak, tako će izgledati samo u mobilnom prikazu.

Ove opcije najprije će se testirati na malom broju korisnika Ajfona u Velikoj Britaniji i SAD-u, a iz Fejsbuka su poručili da će uskoro biti dostupne svima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.