Ovo verovatno niste znali o Fejsbuku!

Izvor: S media, 27.Maj.2012, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo verovatno niste znali o Fejsbuku!

Proteklih desetak dana Fejsbuk je jedna od najzanimljivijih tema za medije širom sveta, jer se toliko najavljivani izlazak ove kompanije na berzu pretvorio u debakl koji je neke ulagače koštao milioune dolara.

Iako svakodnevno možemo pročitati brojne informacije o Facebooku i Zuckerbergu, na Mashableu su objavili popis stvari koje možda nismo znali o ovoj društvenoj mreži, a najbolje pokazuju zašto je Fejs ovako popularan.

Popularniji među ženama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Tako na ovoj stranici kažu da je u SAD-u svaka peta stranica koju internet korisnici pregledaju upravo Facebook i da se godišnje Zuckerbergova mreža u toj zemlji pregleda više od 400 milijardi puta, dok je prosečno vreme koje se provede na njoj dvadeset minuta.

Fejsbuk dobio svoju himnu (VIDEO)

Fejsporn pobedio Fejsbuk!

Fejsbuk testira novi dizajn Timelinea!

Osim u Americi, Facebook je najposećenija stranica i u brojnim drugim zemljama poput Kanade, Singapura i Novog Zelanda, dok je u zemljama poput Australije, Brazila, Francuske i Velike Britanije druga najposećenija stranica.

Na Mashableu kažu da korisnici Facebooka iskazuju veliku lojalnost ovoj društvenoj mreži i da je popularnija među pripadnicama ženskog pola (56 posto posećenosti).

Pre osam godina imao 650 korisnika!

Na The Next Webu podsećaju kako je, pre samo osam godina, Mark Zuckerberg bio zadovoljan brojkom od 650 korisnika i da je očekivao da će se ta brojka uskoro popeti na – 900. Takođe, tada je rekao kako je razmišljao da Facebook postane stranica na koju će korisnici (tada još studenti na Harvardu) moći uplodati svoj CV, a on bi kompanijama naplaćivao određenu svotu kako bi ih mogle pogledati.

Zuckerberg je na kraju odustao od toga, jer je smatrao da bi na taj način Facebook postao 'ozbiljan i manje zabavan'.

Osam godina nakon te njegove izjave, Facebook se bliži brojci od milijardu korisnika, a njegova je vrednost nedavno procenjena na više od sto milijardi dolara, a s obzirom na sva događanja s deonicom ove kompanije i investitore koji su uložili milijarde dolara i sada strahuju za svoj novac, čini se da vođenje Facebooka više nije 'samo zabava'.

(Dnevnik.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.