Ova žena tvrdi da ima dokaze da nas Fejsbuk prisluškuje VIDEO

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 21:05

Ova žena tvrdi da ima dokaze da nas Fejsbuk prisluškuje VIDEO

Vlasnica kafića iz SAD-a tvrdi da ima dokaz da je Fejsbuk prisluškuje preko mobilnog, ali to se kosi s tvrdnjama koje kompanija često iznosi, prenosi The Sun.

Korisnica @sheafast misli da joj se na aplikaciji prikazuju oglasi za ovseno mleko nakon što je o tome razgovarala s kolegom.

"Slušaju nas. Upozorenje", naslov je njenog videa koji je dosad pregledan gotovo 70.000 puta.

Ne postoje dokazi za prisluškivanje

Komentatori su raspravljali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisluškuju li kompanije poput Fejsbuka razgovore svojih korisnika. Iako se radi o rasprostranjenoj teoriji, ne postoje čvrsti dokazi koji je podupiru.

Fejsbuk je nekoliko puta negirao te tvrdnje, objasnivši da oglase bazira prema interesima i informacijama s profila. Niz privatnih istražitelja takođe nije pronašao dokaze da tehnološki div prisluškuje korisnike.

Iako Facebook prikuplja hrpu podataka, stručnjaci insistiraju da verovatno ne prisluškuje korisnike potajno. Činjenica je da to ni ne treba da čini. Naime, aplikacija dovoljno zna o vama iz vaših pretraživanja i informacija s profila da vas "gađa" određenim oglasima.

U slučaju @sheafast, koja je vlasnica kafića, njene pretrage i stranice koje posećuje verovatno su povezane s kafom. Ako to Fejsbuk zna, prikazivaće joj reklame vezane uz kafu i povezane proizvode, poput ovsenog mleka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.