Od najavljenih radova u Rovčetu skinut samo oštećeni tartan

Izvor: JužneVesti.com, 25.Avg.2023, 15:20

Od najavljenih radova u Rovčetu skinut samo oštećeni tartan

"Počelo je skidanje tartana i postavljena je kapija. Radimo na rasveti i video-nadzoru" bila je najava radova u Rovčetu, legendarnom sportskom terenu u Nišu. Najava je bila samo na Fejsbuk stranici gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i to 3. avgusta, a tri nedelje kasnije sa terena za rukomet i mali fudbal skoro je skinut tartan, ali nema novih najava radova. Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj (KLER) odustao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je tendera za rekonstrukciju, a da li će Rovče opet biti prepušteno sebi ili će dobiti izgled kakav zaslužuje zbog svoje tradicije i važnosti za sportski Niš, nije poznato jer niko ne odgovara na pitanja.

Ostali delići tartana; foto: Jovana Stojanović Rano ujutru, 3. avgusta, na Fejsbuk stranici "Dragana Sotirovski Zvanična stranica" objavljeno je:

Nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu i da sređujemo terene. Kao što smo najavili, novac od prodatih ulaznica sa Kupa “Radivoja Koraća” usmerili smo i u adaptiranje sportsko - rekreativnog centra Rovče. Počelo je skidanje tartana i postavljena je kapija. Radimo na rasveti i video-nadzoru - piše.

Na terenu za rukomet i mali fudbal tartan je skoro skinut, ali najava nastavka radova nema.

Iz Kabineta gradonačelnice ne odgovaraju na pitanja o planovima za Rovče, za čiju rekonstrukciju je odvojen deo od oko 10 miliona dinara koliko je ostalo nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća.

foto: Jovana Stojanović Januara ove godine na Portalu javnih nabavki objavljeno je “prethodno informativno obaveštenje” kojim se najavljuju "radovi na uređenju zone sporta i rekreacije u rovu Niške tvrđave - Rovče.

Prema podacima sa portala javnih nabavki, u planovima KLER-a, kod sekcije "Radovi na pejzažnom uređivanju sportskih terena i prostora za rekreaciju" koja je bila predviđena za prvi kvartal pve godine piše i "odustanak".

Zašto se odustalo i da li će se ponovo krenuti u rekonstrukciju, nije poznato jer iz KLER-a ne odgovaraju mesecima na pitanja i mejlove novinara Južnih vesti.

Podsetimo, 14. septembra 1957. godine u Nišu je svečano otvoren Stadion za male sportove “Omladina”. Nekada hram niškog sporta, do danas zapušten i na meti vandala.

Rekonstrukcije terena prvobitno je bila najavljena 2016. godine, a završena oktobra 2018. godine. Dve godine potom Rovče se našlo na meti vandala.

Tadašnji većnik za sport Branislav Kačar najavio je da će Grad sanirati štetu i apelovao na građane da čuvaju sportske terene.

Projekat izgradnje Rovčeta, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike vredan je 60 miliona dinara. A slike terena bile su i u drugoj sezoni domaće serije "Žigosani u reketu".

Istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.