Obavezna bolja zaštita podataka na Fejsbuku

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezna bolja zaštita podataka na Fejsbuku

VAŠINGTON, 30. novembra 2011. (Beta) - Društvena mreža Fejsbuk mora mnogo bolje da štiti privatnost svojih korisnika i da pristane na stalne provere nezavisne komisije u narednih 20 godina, odluka je američke Federalne trgovinske komisije koju u sredu mediji ocenjuju istorijskom.

VAŠINGTON, 30. novembra 2011. (Beta) - Društvena mreža Fejsbuk mora mnogo bolje da štiti privatnost svojih korisnika i da pristane na stalne provere nezavisne komisije u narednih 20 godina, odluka je američke Federalne trgovinske komisije koju u sredu mediji ocenjuju istorijskom.Ta Komisija sa sedištem u Vašingtonu, ocenila je "nepravednom i varljivom" praksu Fejsbuka koji je od 2009. godine privatne podatke korisnika upotrebljavao u javne svrhe bez njihovog znanja i pristanka.Federalna komisija utvrdila je takodje da Fejbsuk u nekim slučajevima i oglašivačima dopušta pristup privatnim podacima korisnika kao i da nakon brisanja profila, Fejsbuk nastavlja da koristi podatke iako to godinama negira.Iako je Komisija navela osam tužilaca, ona nije optužila Fejsbuk za namerno kršenje zakona pa nema ni odštete. Ali, ako Fejsbuk u budućnosti prekrši odredbe te odluke, moraće da plaća kaznu od 16.000 dolara na dan po svakoj tački tužbe.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obavezna bolja zaštita podataka

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2011

Društvena mreža Fejsbuk mora mnogo bolje da štiti privatnost svojih korisnika i da pristane na stalne provere nezavisne komisije u narednih 20 godina, odluka je američke Federalne trgovinske komisije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.